promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk ott ment neki az Amazonnak, ahol a legjobban fáj – Tényleg így gondolja, vagy csak Jeff Bezos orra alá akar borsot törni?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy Elon Musk tetszését sem nyerte el A hatalom gyűrűi.

A Tesla és a SpaceX mögött álló Elon Musk a világ leggazdagabb embere, aki folyton zseniális/őrült ötletekkel áll elő, ráadásul sosem rejti véka alá a véleményét, bármiről is legyen szó. A sokszor furcsa viselkedése és az alkalmanként egészen radikálisnak nevezhető gondolatai miatt sokan nehezen tudják eldönteni, hogy ő az emberiség hőse, vagy éppenséggel az ellensége, de az biztos, hogy rengeteg botrány fűződik a nevéhez – nemrég például meg akarta venni a Twittert, de rosszul sült el a dolog:

Elon Musk kifejezetten aktív a közösségi oldalán, ráadásul általában tényleg kendőzetlenül szokta megosztani a gondolatait a világ dolgairól, és egyes fontosabb popkulturális eseményekről. A minap például az Amazon szeptember 2-án bemutatott, méregdrága A Gyűrűk Ura sorozatáról, A hatalom gyűrűiről is lesújtó véleményt közölt, miután az emberek jelentős része durván lehúzta az alkotást különböző okoknál fogva.

„Tolkien forog a sírjában. [...] Eddig majdnem az összes férfi karakter gyáva, bunkó, vagy mindkettő. Egyedül Galadriel bátor, okos és kedves”

írta Elon Musk.

Most kivételesen meglepően sokan osztották Elon Musk véleményét, hiszen az utóbbi napokban (sőt, már jóval a bemutató előtt is) folyamatosan szidták a Peter Jackson-féle A Gyűrűk Ura-trilógia rajongói a sorozatot, leginkább azért, mert a készítők egyesek szerint figyelmen kívül hagyták az eredeti író, J. R. R. Tolkien elképzeléseit, és túlzottan politikailag korrekt irányba vitték el az alkotást – de persze bőven akadnak olyanok is, akik szerint ez csak fanyalgás, a széria pedig az eddigi részek alapján elképesztően látványos, szóval enyhén szólva vegyesek a kritikák.

Könnyen lehet, hogy Elon Musk igazából nem is A hatalom gyűrűit akarta lehúzni, hanem csak így akart keresztbe tenni az egyik legnagyobb konkurensének, az Amazon mögött álló Jeff Bezosnak, hiszen ez a sorozat tényleg elképesztően sok pénzébe került a vállalatnak, így ha elbukik, akkor az hatalmas veszteségnek fog számítani – bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy ilyen heves reakciót talán még egyetlen széria sem váltott ki a nézőkből.

Itt lehet megnézni A hatalom gyűrűi magyar előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás