promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az HBO nemet mondott George R.R. Martinnak, rosszul esett a Trónok harca írójának
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rosszul döntött az HBO.

Hétfőn debütált a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza az HBO Maxon, aminek fejlesztésében és írásában az alapműként szolgáló Tűz és vér című regény szerzője, George R.R. Martin is nagyban kivette a részét. A legtöbben - akik már látták a széria első részét - azt mondják, hogy a Sárkányok háza abszolút hozza a Trónok harca hangulatát, de vannak, akik szerint a Targaryen-dinasztiáról szóló széria még jobb is, mint az anyasorozat.

Persze sokat jelent, hogy az eredeti könyv szerzője is az írócsapatban dolgozik, de ez nem mindig volt így. Amikor az HBO adaptálta a Trónok harcát, George R.R. Martin gyakorlatilag teljesen ki volt hagyva a munkálatokból, és az ötletei, javaslatai is mindig süket fülekre találtak.

Az író nemrég a Wall Street Journal-nak adott interjút, amiben arról is beszélt, hogy az HBO nem hagyott elég időt a Trónok harca történetének kidolgozására.

„Azt mondtam, legalább tíz évadnak kell lennie, talán tizenkettőnek vagy tizenháromnak. Azt a csatát elvesztettem. Nem tettem hozzá sokat az utolsó évadokhoz, kivéve, hogy én találtam ki a történetet és a karaktereket. Azt gondolom, most sokkal nagyobb befolyásom van, mint az eredeti sorozatnál”

Ehhez képest Martin most nemcsak a Sárkányok házában vesz részt, de a Trónok harca folytatássorozatával kapcsolatban is vele konzultáltak az alkotócsapatok. Valószínűleg az HBO-nál rájöttek, hogy rosszul döntöttek, amikor nem hallgattak az íróra, de szemmel láthatóan most minden erővel azon vannak, hogy kiküszöböljék a saját hibáikat, amit még a Trónok harcánál vétettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás