promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bud Spencer is szerepelt a Mission Impossible-ben? Nézd meg ezt!
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nagy pofonosztó a karrierje elején sok mindent elvállalt.​

Bud Spencer a karrierje elején több kosztümös, illetve westernfilmben szerepelt, ami nem meglepő, hiszen a pályája indulásakor (az ötvenes-hatvanas években) ezek voltak divatban. És nem mindig az örökké jókedvű Terence Hill partnereként bukkant fel a vásznon, hanem voltak eléggé meglepő színésztársai is.

Közéjük tartozik például Peter Graves, aki a magyar nézők előtt sem ismeretlen, hiszen a Budnál három évvel idősebb amerikai sztár Jim Phelpset alakította a Mission Impossible 1988 és 1990 között készült tévésorozat-változatában.

Ez nálunk Az akciócsoport néven futott, és elképesztően sikeresnek bizonyult. Kevesen tudják, hogy Graves ugyanezt a szerepet már két évtizeddel korábban is eljátszotta, bár a Mission Impossible 1967 és 1973 közötti verziója mára feledésbe merült. Ebben persze a Tom Cruise-féle szenzációs, nehezen felülmúlható akciófilmek is ludasnak mondhatók.

Bud Spencerrel is keresztezték egymás pályáját, mégpedig az 1969-ben bemutatott olasz westernfilm, az Ötfős hadsereg kapcsán. Graves alakította a főszerepet, az akkor 40 éves kedvenc pofonosztónk pedig az egyik segítőjét.

Tipikus spagettiwesternről, vagyis akcióvígjátékról van szó, amely így jól megágyazott Bud Spencer hasonló műfajú filmjeinek, például Az ördög jobb és bal kezének, amelyet a következő esztendőben forgatott Terence Hillel.

Az Ötfős hadsereg magyarországi sorsa elég mostohán alakult, bár két szinkronos változat is készült belőle. Az elsőt 2010-ben, a másodikat pedig 2014-ben adták le a tévében, és Bud Spencer magyar hangját ezúttal Turi Bálint és Törköly Levente szolgáltatták – sajnálatosan ugyanis Bujtor István és Kránitz Lajos is már korábban elhunytak.

A mindentudó Krumplishal blog szerint a fiatal Bud tapasztalatszerzési céllal fogadta el a filmszerepet, és igyekezett sokat tanulni a nála tapasztaltabb Gravestől. A fura nagydarab fickó karaktere – aki morgós, de mégis barátságos – már itt is körvonalazódni kezdett. Nem szabad elfeledkezünk a remek filmzenéről sem, amelyet a zseniális Ennio Morricone jegyzett – de erre bárki rájöhet az első néhány taktus után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás