promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Változtat a TikTok: új szabályokat vezet be, ami mindenkire hatással lesz
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A TikTok mostantól több szabályozási lehetőséget biztosít annak tekintetében, hogy a hírfolyamban látható videók megjelölésre kerüljenek a korra vagy tartalomra tekintettel. Megjelennek a „felnőtt vagy összetett témájú” videók, amelyeket 18 évnél idősebb nézőknek szánnak.

A TikTok közösségi irányelvei részletezik, hogy a platform milyen témákat tilt: a meztelenséget, a pornográfiát és a nyíltan szexuális tartalmat nem engedélyezi, azonban most már jelölni fogják a 18+ tartalmakat is.

A következő hetekben a TikTok bevezeti az új rendszerét, melyben tematikus érettség alapján fogja címkézni a videókat, ami a tv-hez hasonló lesz.

Ennek célja, hogy segítsen megakadályozni, hogy nyíltan érett témájú tartalmakat 13–17 év közötti fiatalok ne lássanak, bár a TikTok hivatalosan megköveteli, hogy a felhasználók legalább 13 évesek legyenek az alkalmazás eléréséhez, de ezt sokan kikerülik.

Amikor a TikTok rendszere azt észleli, hogy felnőtt vagy összetett témákat tartalmazó videó került feltöltésre, mint például a kitalált jelenetek, amelyek túlságosan ijesztőek vagy intenzívek lehetnek a fiatalabb közönség számára, azokhoz kor szerinti besorolást rendelnek.

Nemcsak a tinédzserek mentális egészségét tervezi védeni az alkalmazás, de az elkövetkező hónapokban új funkciókat is bevezet, mint például a tartalomszűrési lehetőség, melynek célja, hogy az egész közösség számára biztosítva legyen a szórakozás.

A TikTok egy olyan eszközt is bevezet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatikusan kiszűrjék azokat a videókat bizonyos kulcsszavakkal vagy hashtagekkel, amelyeket nem akarnak látni a For You vagy Following hírcsatornáikban.

A felhasználók már használhatják a TikTok „nem érdekel” funkcióját, hogy automatikusan átugorjanak egy adott alkotótól származó videót, vagy azokat, amelyek egy adott hangot használnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás