promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ms. Marvel jött, látott és elvette a kedvünket a Marvel sorozatoktól - kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Cuki kis sorozat lett a Ms. Marvel, de ennél többet nem igazán tud felmutatni, ami kifejezetten dühítő.

Várható volt, hogy a Disney+-os sorozatok bejövetelével kicsit felhígul a Marvel világa és izgalma, az viszont kifejezetten meglepő, hogy ez ilyen hamar bekövetkezett a Ms. Marvellel. Ez a széria azt a célt szolgálja, hogy bemutasson nekünk egy új, tini szuperhőst, és ugyan sikerült elérnie ezt, de hiányzott belőle szinte minden, ami ezen kívül létjogosultságot adhatott volna neki.

A Ms. Marvel egy Kamala Khan (Iman Vellani) nevű tinilányról szól, aki egy karkötő segítségével szuperképességekre tesz szert, így nemcsak a középiskola és a tinédzser lét nehézségeivel kell szembenéznie, hanem a kezdeti szuperhősködés bonyodalmaival is.

A sorozat szépen elmerül az indiai kultúrában, illetve a készítők nagy hangsúlyt fektetnek a stílusra is, amit nagyon jól tettek, hiszen remek hangulatot voltak képesek így teremteni mindössze pár kreatív megoldással – csupán az a baj, hogy míg romantikus tinikomédiának tök jó lenne ez a sorozat, addig szuperhősösnek pocsék, mivel nem érdekes számunkra a karakter útja, és a fő konfliktus is rettenetesen unalmas.


Kép: Profimedia

Az elején még nagyon élvezetes a Ms. Marvel, mivel az Iman Vellani által alakított Kamala Khan kifejezetten cuki és szerethető, így könnyedén tudunk vele azonosulni, de ahogy hirtelen szuperhős útra lép, úgy lesz egyre semmilyenebb és érdektelenebb az egész történet, ami a végére ráadásul még teljesen szét is esik. Nagy kár, mivel így egyáltalán nem vagyunk izgatottak amiatt, hogy új képregényhős csatlakozik az élőszereplős Marvel univerzumhoz.

A Ms. Marvel végül egy közepesen szórakoztató, bántóan súlytalan sorozat lett, ami tökéletesen mutatja, hogy lassan kezd összedőlni a Marvel kártyavára, ugyanis egyre generikusabbak és értéktelenebbek a stúdió alkotásai, legalábbis a szériák terén biztosan. Ettől függetlenül Iman Vellani jól hozza a figurát, és van pár kimondottan mókás pillanat is, de ez nagyon kevés volt most – az irritálóan hanyag akciójelenetekről nem is beszélve.

Ms. Marvel is szerepelni fog a Marvel Kapitány folytatásában, bár az még kérdéses, hogy miért is jó ez nekünk, mivel a saját sorozatát látva nem éppen egy értékes karakter, pedig volt benne potenciál. Lehetett volna jobb is ennek a szuperhősnek a bemutatkozása, de reméljük, hogy a Marvel tanult a hibájából, és legközelebb már nem kell csalódnunk – főleg nem egy új szuperhősben, mivel ez az alkotás most egy időre elvette a kedvünket.

A Ms. Marvel már elérhető a Disney+-on, itt lehet megtekinteni az előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás