promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Lőrincz L. László elérte a halhatatlanságot, nagyon durva dolog történt vele

Lőrincz L. László elérte a halhatatlanságot, nagyon durva dolog történt vele

Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

A 83 éves író ma is ontja magából a könyveket.

Az író-keletkutató Lőrincz L. László (ismertebb írói nevén: Leslie L. Lawrence) júniusban ünnepelte a 83. születésnapját, de továbbra is úgy ontja magából az izgalmas történeteket, mint a nyolcvanas években, amikor a kalandregényeivel berobbant a magyar irodalomba.

A Sindzse szeme, A Karvaly árnyékában, vagy éppen A Gonosz és a Fekete Hercegnő nemcsak szuper szórakozást nyújtottak az olvasóknak, de észrevétlenül tanították is őket, bevezették a keleti kultúra csodás világába.

Az eladott példányszámok alapján Magyarország egyik legsikeresebb kortárs íróját a közelmúltban óriási megtiszteltetés érte. Az egyik régi rajongója az ő könyvei ihletésére vált bogarásszá, pontosabban akarológussá, aki az atkák életét, viselkedését tanulmányozza.

„Éppen India faunáján dolgoztam, amikor szabadidőmben a Fekete Özvegy című könyvét olvastam, és akkor eldöntöttem, hogy valahogy meghálálom Önnek azt a sok kellemes percet/órát, amit nekem a könyveivel szerzett. Ezt egy atkász úgy tudja meghálálni, ha az akarológia, a zoológia tudományában is halhatatlanná tesz valakit azzal, hogy egy eddig ismeretlen állatfajt róla nevez el. Így mostantól egy indiai állat, az Uropoda lawrencei vagy esetlegesen magyarul Lawrence korongatkája, amíg a zoológia létezik, az Ön írói nevét fogja viselni”

– adott hírt maga a szerző az olvasójától kapott hatalmas ajándékról. A szóban forgó atka egyébként a felfedezője szerint nagyon szép, és a talajképzésben tölt be igen fontos szerepet. Ritkán ér hasonló megtiszteltetés egy élő embert, bár a természettudós-dokumentumfilmes David Attenborough-nak legalább 40 állat- és növényfaj viseli a nevét.

Egy kis érdekesség. Kedves Lőrincz L. László! Már gyerekkoromban élvezettel olvastam a könyveit, amelyekben szívemhez...

Posted by Leslie L. Lawrence hivatalos oldala on Thursday, July 7, 2022

Lőrincz L. László egyébként a 80-on túl is letagadhatna legalább egy évtizedet a korából, és ma sem rest személyesen találkozni a könyvei vásárlóival. Ilyenkor, nyáron is rendszeres dedikáló körutakra indul, és az ott készült fotók is megerősítik a fittségéről szóló híreket.

 [[fb2]]