promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felkavaróan őrült teória terjed a Stranger Thingsről, ez mindent megváltoztathat
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most, hogy véget ért a Stranger Things 4. évada, egyre sokkolóbb elméletek terjednek az interneten.

A Stranger Things 3 év kihagyás után visszatért, ráadásul olyan erővel, hogy rögtön rekordot is döntött, hiszen még sosem voltak ennyien kíváncsiak streamingsorozatra a premier utáni első héten. Július 1-én bemutatásra került Netflixen a 4. évad utolsó két epizódja, a finálé pedig annyira epikus és elképesztő lett, hogy mi is teljesen odavoltunk érte – itt lehet elolvasni a spoilermentes kritikánkat:

A Stranger Things 4. szezonja rengeteg kérdés végére tett pontot, miközben bőven hagyott újakat is maga után, a rajongók pedig azóta is próbálják megválaszolni őket. Persze bőven vannak teljesen alaptalannak tűnő teóriák, de most felbukkant egy elmélet, ami teljesen hihető, hátborzongató és sokkoló is egyszerre, ráadásul a főhőst, Tizit és a gonosz Vecnát érinti.

A továbbiakban spoileresen beszélünk a Stranger Thingsről, így aki még nem látta végig a 4. évadot, az semmiképp se olvasson tovább, ha nem akarja elrontani magának az élményt.

A Stranger Things 4. szezonjának 7. epizódjában kiderült, hogy a kedves, segítőkész ápoló (Jamie Campbell Bower) valójában a 001-es alany, vagyis Henry Creel, akit Tizi áttaszít a Hellyel Lefelébe, ahol ő lesz a rettegett szörnyeteg, Vecna. A fináléban megtudtuk, hogy eddig gyakorlatilag minden esemény mögött az állt, hogy Vecna be akarja kebelezni a világunkat, és minden bizonnyal bosszúból el akarja pusztítani Tizit – de egyesek szerint van még egy hatalmas titok, amit nem fedtek fel a készítők.

Sokan úgy gondolják, hogy Vecna valójában Tizi édesapja.

Már tudjuk, hogy Tizi édesanyja résztvett egy kísérletben, így lett szuperereje a gyermekének, illetve az is kiderült, hogy a gonosz Dr. Brenner, vagyis Papa nem titkolt célja volt, hogy még több szuperképességekkel rendelkező kölyköt „gyártson”. Mivel Henry/001/Vecna volt az első, aki teljesen magától, beavatkozás nélkül különleges képességekkel született, így Papa az ő mintájára/segítségével szerette volna létrehozni a többieket, ezért páran úgy gondolják, hogy az ő spermáját felhasználva termékenyítette meg Tizi anyját – vagyis ha ez igaz, akkor 011, azaz Tizi tényleg a főgonosz vérszerinti gyermeke.

Ez persze még csupán egy elég őrültnek tűnő teória, de úgy látszik, hogy van alapja, mivel Papa 1959-ben vette magához a 12 éves Henryt, Tizi pedig 1971 környékén született, vagyis Henry nagyjából 24 éves, azaz testileg érett volt ahhoz, hogy megtermékenyítsen egy nőt. Ráadásul 001 még mondja is Tizinek, hogy sok bennük a hasonlóság, és gyerekként is szinte ugyanolyan volt a hajszínük – az pedig már csak hab a tortán, hogy ez a fordulat remek tiszteletadás lenne a '80-as évek egyik meghatározó filmjének, a Star Wars V. rész – A Birodalom visszavágnak, amiben kiderült, hogy Darth Vader Luke Skywalker apja.

Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy ez egy veszettül izgalmas ötlet, a készítők pedig tényleg hagytak olyan morzsákat, amik alapján még akár igaz is lehet a dolog – majd meglátjuk, mikor nagyjából 2-3 éve múlva megérkezik a Stranger Things 5., és egyben utolsó évada.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás