promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lázongó rajongók: a Stranger Things egyik jelenete döbbenetes vitákat generál világszerte
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak egy pillanat, egy-két szó, és már világraszóló diskurzus van.

Pénteken, július elsején a 4. évad utolsó két része is megérkezett végre a Netflixre, a világháló pedig szinte felrobbant a csodálattól, és persze attól, hogy mindenki azonnal nézni szerette volna az epizódokat, amelyekben Millie Bobby Brownék megküzdenek nagy ellenfelükkel. A grandiózus finálé elképesztő érzelmi hullámokat csapott világszerte. Ám akadtak itt nagyon kicsi mikroviták is, amelyek elképesztően meg tudják mozgatni az embereket az Amerikai Egyesült Államokban, de persze Magyarországon is. Merthogy ez egy örök vita.

Anélkül, hogy bármi fontosat elszpojlereznénk az utolsó két részről (itt állj meg, ha még egy pöppenetet sem szeretnél hallani az új részekről), annyit elárulunk, hogy az egyik jelenetben éppen az ananászos pizzáról esik szó, amelyet világszerte vagy gyűlölnek vagy imádnak, de a két véglet és szélsőség között nagyon kevés ember van.

Így hát megosztó lett a téma.

A Stranger Things-ben amúgy inkább azt mondják, hogy ez a cucc jó a pizzán, tehát az ananászos pizzával ne legyenek előítéleteid. Sokan amúgy (persze viccesen) ezt tartják a negyedik évad egyik mélypontjának, persze azok közül, akik kategórikusan elzárkóznak az ananászt a pizzára dologtól.

A sorozatban ez egy kis komikus megkönnyebbülés, és le is képezi világunkat, az egyik szereplő istenkáromlásnak tartja, míg a másik azt mondja, hogy jó ez, illik, adj neki egy esélyt. A sorozat készítői pedig nagyon úgy tűnik, hogy az ananászos pizza mellett teszik a le a voksukat. A Twittert erre válaszul elárasztották az üzenetek és vélemények erről a fura kis közjátékról.

És hogy honnan jön az ananász a pizzára életérzés, azaz a Hawaii pizza?

pizzának Hawaii szigetéhez semmi köze sincs, az ananászt először egy görög származású férfi, Sam Panopoulos tette rá a pizzára 1962-ben, méghozzá Hawaii-tól elég távol, Chathamban, egy kis városban, Kanadában. A környéken nem nagyon lehetett pizzát kapni, de még kínai kaját sem, pedig ekkoriban ezek már nagyon menő kajáknak számítottak Észak-Amerikában.

A pizzát felvették az étlapra, de így sem nagyon fogyott, szóval gondoltak, hogy húznak egy merészet, ráteszik az ananászt a pizzára. Az újítás pedig nagyon bejött a népnek. A sztorihoz az is hozzátartozik, hogy a görög kísérletezgető kedvhez kellett egy kis kínai segítség is: Panopoulos egy kínai szakácsot vett fel ugyanis az éttermébe, és ez is kellett ahhoz, hogy az édeset vegyítsék a sóssal.

Te mit fűzöl ehhez? Ananász inkább vagy ne legyen ananász?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás