Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Brutális: 154 különböző sajt egy pizzán - videó

Brutális: 154 különböző sajt egy pizzán - videó

Színes

Brutális: 154 különböző sajt egy pizzán - videó

Színes

CST 19:12

Megkockáztatjuk, hogy nem létezik ember a földtekén, aki egy jó pizzára nemet mondana. Az olasz eredetű, már az ókorban is népszerű ételt illetőleg egy melbourne-i fickó tette fel az i-re a pontot. Pontosan 154 különböző féle sajtból készítette el ezt a remekbeszabott darabot.

Johnny Di Francesco nagyban gondolkodott, sőt, ennél tovább ment, hiszen mesterművével, a 154 sajtos pizzával új szintre emelte a sajtos pizza fogalmát. Ezzel a húzásával a Guinness Rekordok Könyvébe is beírta jól csengő olasz nevét, messze lepipálva elődjét, aki csak 111 féle sajtot volt képes rázsúfolni a nyújtott tésztára.

 

Johnny duplán kiemelkedőt alkotott, hiszen ezt a tömérdek mennyiségű sajtot egy átlagos méretű pizzán helyezte el. Ráadásul oly gondosan tette mindezt, hogy az ízek egymástól elkülönülve, harmonikusan sorakoztak fel egy igazi sajtmennyországot kínálva az ízlelőbimbók számára.

A férfi azt is elmondta, hogy az ihletet a 2014-es Tini nindzsa teknőcök filmből merítette. A moziban ugyanis a következő mondat hagyta el az egyik szereplő, Donatello száját: 

egy 99 sajtos pizza kulinárisan lehetetlen vállalkozás lenne.

Most már tudjuk, hogy ez nem igaz, az állítás megdőlt.

A séf gondosan válogatott, hogy az ízek passzoljanak egymáshoz, így a pizzára igazi ínyencségek kerültek fel: például a gorgonzola, az olasz pecorino sajt, érlelt cheddar sajt vagy a holland gouda sajt. A kóstolók visszajelzései szerint a projekt jól sikerült.

Borítókép: Profimedia