promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totál döbbenet: Harry herceg nevet változtatott, így hívják most - ráadásul a sztoriban van még több csavar is
Borítókép:  Ferrari Press Agency/BBC/Meghan Markle
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen fura lehet ez nekünk.

Tudjátok, hogy pontosan mi Harry herceg neve? Talán nem, merthogy tényleg olyan hosszú, hogy szinte meg sem lehet jegyezni. A brit királyi család legtöbb tagjával pontosan ez a helyzet. Közben kiderült az is, és valószínűleg ez nagy meglepetésként fog minket érni, hogy Vilmos hercegnek és Harry hercegnek sem egyforma a neve.

Még annak ellenére sem, hogy édestestvérek és egy családhoz tartoznak.

Általában a keresztnevükön emlegetjük őket, így talán a mindennapokban észre sem vesszük ezeket a kis nünaszokat, amelyek mögött azért bőven ott feszülhet egy korszak történelme is, Harry herceg esetében biztosan.

Harry és Vilmos gyerekként még a Wales keresztnevet használták, hiszen édesapjuk, Károly Wales hercege. Vilmos az esküvője után a Cambridge nevet kapta, mivel Cambridge hercege lett. 2018-ban Harry Meghan Markle-lel történt házassága után Sussex vezetéknevet kapta, hiszen Sussex hercege lett.

Ám Harry később lemondott az uralkodói címeiről, így pedig annak ellenére, hogy sok újságban még mindig így emlegetik őket, hogy a Sussexiek, Harry a hivatalos dolgokban Harry Mountbatten-Windsor néven van jelen.

Azt még II. Erzsébet rendelte el, hogy akirályi család uralkodói cím nélküli tagjait ezen a vezetékneven kell nevezni hivatalosan.

Még további érdekességek érdekelnek a királyi család apró-cseprő dolgaiból?

(via ELLE)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás