promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztően fura dolgot találtak a tenger mélyén az emberiség ősidejéből? Terjed egy kép az interneten, ám az igazság máshol van
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi felfedezésről terjednek képek a neten.

A tenger mélye a felfedezetlen birodalom, amely olykor még a szakértőkből is a legnagyobb megdöbbenést váltja ki. A mélytenger kincsei pedig a publikumot is lenyűgözik, és ilyenkor döbbenünk rá leginkább, hogy még mindig mennyire nem ismerjük bolygónkat. Ám a tengeri felfedezések terepe sokszor a csalók számára is kiválól lehetőséget kínál, hogy bizony megvezessenek bennünket. Akár még egy jó marketingvénával megáldott szakember is képes egy-egy termékének olyan hírnevet kerekíteni, hogy azzal bizony vásárlókat vonzzon magához, nem is keveset, olyanokat, akik a rejtélyes dolgokat tényleg nagyra értékelik.

A Snopes tényfeltáró internetes portál most egy elképesztően egyedi Bibliának eredt a nyomában, amelyről azt állították az interneten, hogy bizony a tenger mélyén találták, teljesen jó állapotban, csupán kikristályosodott.

A dolog, a felvetés abból táplálkozik, hogy a szent dolgok csodákra képesek, és még ha minden el is pusztul körülöttük, a tűz vagy a víz martaléka lesz, egy Biblia nem tud elpusztulni, még a tenger fenekén sem. Ez egy ősi motívum, a csoda modernkori újragondolása, amely szinte minden kultúrában megtalálható.

A Snopes végül feltárta, hogy a feltételezett Biblia és a róla készült fotó valójában nem egy Bibliát ábrázol, hanem egy német-angol szótárt, amelyet egy kristályosítási kísérletnek vettettek alá, egy művész, nevezett Catherine McEver, aki egy San Francisco-i útja során látott hasonlókat egy másik művész műhelyében. Később pedig ő is belevette magát az alkotásba.

A kép tehát létezik, csak éppen az interneten egy másik kontextust kapott, és így vált nagyon virálissá. Így néz ki egy ilyen kikirstályosított tárgy amúgy, IDE kattintva pedig azt a bizonyos Bibliát is megnézhetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás