promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 28 millió forintért kelt el egy bontatlan Vissza a jövőbe videókazetta
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Vissza a jövőbe VHS-hez még egy különleges üzenet is tartozott, ráadásul nem akárkitől.

Az 1985-ös Vissza a jövőbe című filmet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen minden idők egyik legnépszerűbb alkotásáról van szó, amiben a hősünk, Marty McFly (Michael J. Fox) időutazáson vesz részt Doki (Christopher Lloyd) DeLoreanba épített időgépével, hogy kijavítsa a múltbéli hibákat, és szebb jövőt adjon a szeretteinek – közben pedig a film főgonosza, Biff (Tom Wilson) tör többször is borsot az orra alá.

A Vissza a jövőbe tényleg egy igazi klasszikus, ami még most is fantasztikus élményt nyújt, így teljes mértékben érthető, hogy sokak szívében különleges helyet foglal el Robert Zemeckis mesterműve – az viszont már kifejezetten meglepő, hogy valaki mennyit fizetett egy bontatlan, eredeti videókazettáért, amin a film szerepel.

Nemrég rendeztek Texasban egy nagy VHS aukciót, ahol 750 ezer dollárért, vagyis nagyjából 28,5 millió forintért kelt el egy első kiadású, szinte makulátlan, gyári állapotban lévő Vissza a jövőbe kazetta, ami egykor Tom Wilson tulajdonát képezte, aki írt is egy üzenetet az új tulajnak:

„Ez a VHS a Vissza a jövőbe első kiadása, amit a stúdió küldött nekem még annak idején. Mivel azt gondoltam, hogy a VHS formátum örökké fog élni, így elraktam későbbre, de már nem találom a VHS lejátszómat. Ez van. Élvezd!”

Érdekes, hogy az árverésen a Vissza a jövőbe-trilógia másik két részét is meg lehetett vásárolni, de azok „csupán” nagyjából 5-6 millió forintnak megfelelő dollárért keltek el – szóval minden jel arra utal, hogy meglepő módon van még kereslet a videókazettákra, így akinek lapul még pár bontatlan, jó állapotban lévő példány a sufnijában/padlásán, az jobban teszi, ha szépen előkaparja őket, hátha kincsre lel.

Íme egy régi reklám a Vissza a jövőbe-trilógia VHS megjelenéséhez, hogy mi is kapjunk egy kis ízelítőt abból a hangulatból, amit valószínűleg az aukció szerencsés nyertese is újra érezni akart:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás