promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki most A kör című horrorfilm hátborzongató kislánya, akitől egykor fél Magyarország rettegett
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

20 éve jelent meg a kultfilm, amely azóta is a világ egyik legjobb horrorfilmje.

20 évvel ezelőtt felbukkant A kör című film, amely alapjaiban változtatta meg a horrorfilmek zsánerét. A film amúgy egy 1998-as japán film, a Kör amerikai feldolgozása volt. Magyarországon hihetetlen népszerűségnek örvend a film a mai napig, és valószínűleg azon a listán is fent lenne, amelyen a magyraok kedvenc horrorfilmjeit gyűjtik össze. A történetet valószínűleg mindenki ismeri, egy olyan tárggyal kezdődik minden, ami lassan már csak az emberiség tárgyairól készült múzeumban látható, egy VHS kazettával, amelyről az a hír járja, hogy bizony az, aki megnézi, annak további hét napja van, és aztán mindennek vége.

A film hatalmas kasszasiker lett az Egyesült államokban, majd Európában is blockbuster lett.

Később a filmtörténeti csúcsmozinak készült egy folytatása is, amely már nem tett szert ekkora sikerre.

A film elképesztően hátborzongatóra sikeredett, a zajok, a hangok és a snittek összjátéka olyan hangulatot teremtett a mizivásznon és az otthonokban, amire előtte és utána is kevés film volt képes.

De mi lett végül A kör gonosz kislányvával?

A lány szerepét Daveigh Chase játszotta, aki idén töltötte be a 31. életévét. Feltűnt még például a szintén kultfilm kategóriába emelkedő Donnie Darko című filmben is, később pedig az HBO több sorozatában is láthattuk őt a képernyőn. Többek között a Hármastársakban is.

A színésznő Instagram-on is megtalálható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás