promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szomorú hírt közölt a Netflix, ők sem számítottak arra, ami bekövetkezett
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megtorpant a növekedés, és ennek bizony következményei vannak.

A BBC nyomán a Telex számolt be róla Magyarországon, hogy bizony a Netflixnél következményei lettek annak, hogy csökkent az előfizetők száma. Erről már korábban rengeteg cikk született, a Netflix máshogy tervezett, ám a számok nem úgy alakultak, ahogy azt szerették volna. És ez most már a második köre az elbocsájtásoknak, az elsőben 150 munkavállalójától vált meg a streamingszolgáltató.

Most további 300 dolgozójuk jutott erre a sorsra.

Pedig az elmúlt 10 évben nagyon szépen alakultak a számok, növekedett mindig a streamingóriás. Ám 10 gazdag év után, úgy látszik, hogy érkezik egy soványabb, idén áprilisban először csökkent az előfizetők száma. Pedig még így is rengetegen maradtak a netflixesek, világszerte 220 millió előfizetője van a cégnek, és ezzel világelső streamingszolgáltatók versenyében.

Ám egyre több kihívója akad, nemrég érkezett a megújult HBO, Max néven folytatta szolgáltatást, de érkezett az Amazon Prime és a Disney Plus is, miközben a Netflix árakat emelt, amely valószínűleg hozzájárult a népszerűségvesztéséhez az Amerikai Egyesült Államokban.

Egyelőre vannak tervek, hogy fogják meg az előfizetők számának csökkenését, ilyen például egy, reklámokkal higított konstrukció gründolása. Úgy számol a cég, hogy júliusig további két millióval csökken az előfizetőik száma.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás