promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dobó Kata lefeküdt a miniszterrel, és így meg is változott az élete
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dobó Kata visszament az időben, amikor egy nyáron tényleg megfordult körülötte a világ. Te A miniszter félrelép című filmre, vagy a Pepsi reklámra emlékszel jobban?

Ha valakinek, hát Dobó Katának érdemes kielemezni a karrierjét, mert rengeteg kalandos pillanatot találunk benne. A színésznő- és rendező Győrben született, majd nagyobb lehetőségeket keresve ott találta magát a fővárosban.

Érettségi után a bölcsészkarra akart jelentkezni, de talán jobban is járt, hogy nem vették fel, mert így teljesen más felé sodorta őt a sors. Még titkárnőként is dolgozott, hogy megéljen, de aztán jött a modellkedés.

Több magazinban szerepelt, és Németországban néhány katalógusban is feltűnt. Elég nagy fordulat, hogy az 1995-ös Éretlenek című sorozatba azért került be, mert azt hitte, hogy egy modellválogatásra megy.

Utána 1997-ben már egy ország ismerte meg a nevét A miniszter félrelép című film miatt, de sokan megemlítenék a kultikus Pepsi reklámot, amiben szerepelt. Erre talán még az is emlékszik, aki nem látta az alkotást.

Pedig a filmet elég sokan látták: A miniszter félrelép az 1990 utáni magyar filmgyártás legnézettebb alkotása lett. A Wikipédia szerint több mint 662 ezer ember ült be rá.

Dobó Kata Facebookon meg is emlékezett erről, és úgy is tekint erre, mint afféle fordulópontra az életében.

„25 éve nyáron megfordult körülöttem a világ! És ezek nem nagy szavak. Leforgattam életem első mozifilmjét, a Miniszter Félrelép-et! Két nappal korábban, hogy megtudtam enyém a szerep, felvettek a Színművészetire! Komoly két nap volt”

- írta a közösségi oldalán a művésznő.

Dobó Katának a Danubius Hotel Astoria lehetőséget biztosított, hogy néhány fotóval visszamenjen az időben. Pár évvel ezelőtt előkerült a színésznő szekrényéből az a bizonyos zöld ruha, és most újra felvehette.

Biztosan sokan emlékeznek rá, hogy Dobó Kata anno a filmben a melleit is megvillantotta az egész országnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás