promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy rajongó kijavította az Obi-Wan Kenobi orbitális hibáját, amiért sokan hőbörögtek
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy elégedetlen rajongó kijavította az Obi-Wan Kenobi hibáját, amire úgy tűnik, a multimilliárdos Disney-nél képtelentelenek voltak.

A Disney és a Lucasfilm A mandalóri 2. évadának fináléjánál alaposan kihúzta a gyufát a rajongóknál. Bár a fiatal Luke Sykwalker jelenete kétségkívül az egész sorozat legzseniálisabb momentuma volt, a történet szerint 29 éves Jedi mester digitálisan megfiatalított és megjelenített változata nem éppen úgy sikerült, ahogy azt egy sok-sok milliárd dollárt érő cégbirodalomtól, mint a Disney elvárnánk. Több se kellett egy videósnak, Deepfake-kel kijavította a hibát, ami annyira megtetszett a stúdiónak, hogy nem sokkal később munkát ajánlottak a fiatalembernek.

Könnyen lehet, hogy a Disney-nél és a Lucasfilm-nél emberhiány van, és újfent arra számítanak, hogy a YouTube-ról kifognak néhány tehetséges videóst, akikre később rá lehet bízni a digitális fiatalításokat, ugyanis most az Obi-Wan Kenobi-ban is sikerült elkövetni egy hasonló hibát.

A sorozat 5. részében kiemelt szerepet kapott egy flashback-jelenet, ami nem sokkal A klónok támadása cselekménye előtt játszódik. Itt látjhatjuk a Padawan-tincses Anakin Skywalkert és mesterét, Obi-Want, ahogy a Jedi templomban gyakorlatoznak fénykarddal. Ez a jelenet több részletben végig kísérte az egész epizódot, hiszen egy igen érdekes párhuzamot húzott a jelenkori történésekkel; azzal, hogy Obi-Wan mennyire ismeri Anakin minden egyes lépését és döntését, és hogyan sikerült legyőznie egykori tanítványát úgy, hogy ki se kellett állnia vele. 

A flashback-jelenetben újra láthattuk Hayden Christensen-t, mint az ifjú Anakin Skywalkert - igaz, kissé idősebb kiadásban, mint amilyennek a történet szerint lennie kellett volna. Tudniillik Hayden Christensen már 41 éves, míg az az Anakin, akit a visszatekintő részben láttunk, 19 éves volt. A készítők mégsem a digitális fiatalítás mellett döntöttek, hanem a sminkesekre bízták a feladatot, hogy lemaszkírozzanak a színész korából jó néhányat. A végeredmény viszont nem lett teljesen kielégítő: Hayden még így is lazán kinézett egy 30-as éveiben járó Padawannak, aki ki tudja, hányszor bukott már meg a vizsgán.

Ugyan mindenki örült, hogy Hayden Christensen-t nem csak Darth Vader páncéljában, hanem Anakin Skywalkerként is újra láthatták, mégis sokakat felháborított, hogy a készítők ennyire félvállról vették a visszafiatalítását. Ugyanezen a véleményen volt egy rajongó, aki az Outlaw Video Production YouTube-csatornát szerkeszti; rögtön az 5. epizód megjelenésének napján készített egy amatőr digitális fiatalítást, ami lássuk be, még így pár óra alatt összehányva is hitelesebbnek hat, mint az eredeti verzió. A férfi munkáját az alábbi videóban nézhetitek meg:

OBI-WAN KENOBI - SOROZATKRITIKA:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás