promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Joker rajongók 3 évet vártak arra a pillanatra, ami most végre megtörtént
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eddig kétségesnek tűnt a Joker folytatásának sorsa, de úgy tűnik, hogy végre sínen van a dolog.

Évekkel ezelőtt a Másnaposok-trilógia és a Sulihuligánok rendezője, Todd Phillips gondolt egy nagyot, és elhatározta, hogy készít a DC számára egy sötét, elgondolkodtató filmet Batman főellenségéről, Jokerről. Nem sokkal később megírta a forgatókönyvet, a stúdió sokak meglepetésére igent mondott, és még a zseniális Joaquin Phoenix is elvállalta a szerepet – a 2019-ben bemutatott mestermű az év egyik legnagyobb sikere lett, és több mint 1 milliárd dollárt termelt világszerte a mozikban.

A Joker egy tipikusan olyan film volt, ami önmagában is tökéletes élményt nyújtott, így nem mindenki gondolta úgy, hogy szükséges lenne neki egy folytatás – de a pénztől megvadult stúdiónak sikerült rávennie Todd Phillipst, hogy kezdjen el dolgozni a második részen, ő pedig nagyon örült ennek, hiszen titokban már jó ideje morfondírozott azon, hogyan is lehetne tovább vinni a karakter történetét.

Eddig a rendező, illetve a Warner is nagyon óvatos volt, hiszen még mindig nem került hivatalosan bejelentésre a Joker folytatása, de mégis folyamatosan beszélnek róla, és egyes pénzügyi tervekben szerepeltek arra utaló adatok, hogy a háttérben már ezerrel folynak a munkálatok. Nos, úgy tűnik, hogy valóban így van, ráadásul minden bizonnyal az is kiderült, hogy Joaquin Phoenix visszatér-e.

Most maga Todd Phillips erősítette meg egy Instagram-poszttal, hogy elkészült a Joker folytatásának forgatókönyve, amin a Joker: Folie à Deux cím szerepel – sőt, az egyik képen Joaquin Phoenix olvasgatja éppen az irományt, szóval szinte biztos, hogy ismét belebújik a legendás karakter bőrébe.

A Folie à Deux alcím jelentése nagyjából „két ember között megosztott őrültség”, és ez egy létező betegség, ami azt jelenti, hogy egészen hihetetlen módon két embernek is ugyanazok a hallucinációi, illetve a mentális problémái, és ez főleg családtagok között jellemző – ez pedig jó eséllyel arra utal, hogy Joker a folytatásban már nem lesz egyedül, és más is pontosan úgy fogja látni a világot, ahogy ő.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor jön a Joker: Folie à Deux, de az biztos, hogy ezek alapján kihagyhatatlan lesz, főleg, hogy ugyanaz a csapat tér vissza a folytatásra.

Itt lehet megnézni Todd Phillips posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás