promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 20 éves Bud Spencer karjaiban kötött ki az idősebb színésznő – botrányos film került elő
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez volt a legelső alkotás, amelyben feltűnt a legendás pofonosztó.

Bud Spencert aligha kell bemutatni a magyar közönségnek, hiszen a hetvenes-nyolcvanas években remek vígjátékokat, westerneket készített, alkalmanként a szintén legendás Terence Hill-lel az oldalán. Kevesen tudják, hogy a szakállas pofonosztó a tinikora végét (1947 és 1949 között) Dél-Amerikában töltötte, majd onnan hazatérve indult be a karrierje.

1949-ben Rómában lett vízilabdázó, de emellett úszott is, és ő lett az első olasz, akinek 1 percen belül sikerült teljesítenie a 100 méteres távot. A két nyári olimpián is részt vett Bud (akkor még Carlo Pedersoli néven) vízipólóban is kiválóan teljesített, 1954-ben megnyerte hazája bajnokságát.

Sportemberként tehát már elég ismert volt, amikor megkezdte filmes pályáját. Az első igazi mozijának az Isten megbocsát, én nem című 1967-es westernt tartják, pedig ha szigorúan vesszük, akkor 1950-ben került sor a nagy debütálására.

A 20. életévét épp csak betöltő Bud Spencer 1950-ben a Quel fantasma di mio marito (A férjem szelleme) című filmben bukkant fel, de csak egy rövidke időre, amikor úszómesterként kellett kimentenie a vízből a főszereplő Viviát.

Az ifjú Carlo – ekkor tehát még az eredeti nevén szerepelt – bátran odaúszott a fuldokló szépséghez (akit a mára szinte teljesen elfeledett Mady Saint-Michel alakított), és lovagiasan kimentette őt. Még a parton is a karjaiba fogta, és vele együtt tűnt ki a képből.

A filmet Ferdinando Briguglio szicíliai vállalkozó támogatta, de nem sokkal a bemutató után nyoma veszett a kópiának. A producer fia fél évszázaddal később bukkant rá egy padláson, rendbe hozatta, majd 2009-ben újra bemutatták, és ezzel az olasz mozi egy darabkáját sikerült megmenteniük az enyészettől.

Az alkotás egyszerű vígjáték volt, de a maga korában mégis kisebbfajta botrányt kavart, talán ezért is süllyesztették el hosszú időre. Bud Spencer 1959-ig (A férjem szellemével együtt) összesen 7 filmben szerepelt, elsősorban azért, hogy finanszírozni tudja tanulmányait, és csak később szeretett bele a pályába.

Az 1950-es film előző évi forgatásába teljesen véletlenül csöppent bele. Éppen a klubtársaival edzett, amikor a stáb feltűnt a medencénél. Egy nagydarab, erős srácot kerestek, aki megmentheti a hősnőt, így esett a választásuk a jóképű Pedersolira.

Itt a szóban forgó jelenet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás