promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az elfeledett film, amelyben Bud Spencer és Terence Hill először szerepeltek együtt – megnézhető magyar felirattal!
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem volt benne bunyó, de óriási költségvetéssel készült.

A behemót Bud Spencer és a pimaszul sármos Terence Hill a filmtörténet legendás duói közé emelkedtek, talán nem túlzás őket akár Stan és Pannal egy szinten emlegetni. Pedig csupán 17 közös alkotásban szerepeltek együtt, az Isten megbocsát, én nem című westerntől (1967) a Bunyó karácsonyig (1994) című örökbecsű darabig.

Pontosabban 18 filmben, mert sokan elfeledkeznek az 1959-ben forgatott Hannibál című, nagy költségvetésű kosztümös moziról, amelyben a legendás pofonosztók szintén együtt bukkantak fel a vásznon. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy nem volt közös jelenetük.

Valljuk be, a pun hadvezér életéről szóló történelmi kalandfilmben nem Terence Hill és Bud Spencer körül forgott a világ, míg előbbi a 6. helyen szerepelt a stáblistán, addig szakállas barátja a mellékszereplők népes társaságát gyarapította.

Ebben az alkotásban még az eredeti nevükön játszottak, az akkor mindössze 20 éves Mario Girotti (vagyis Terence Hill) a szerelmes Quintiliust alakította (vezérképünkön), míg a 30 esztendős, egykori olimpikon vízilabdázó Carlo Pedersoli (Bud Spencer) a Rutario nevű barbár törzsi vezetőt.

Fotó: YouTube (screenshot)

A két sztár egyébként a római Lazio klubjában együtt úszott, ám a nagy korkülönbség miatt akkor még nem kerültek baráti viszonyba. Amikor eljött az ideje az első közös forgatásnak, Terence Hillnek nem igazán jött be a mogorvának tűnő óriás, amint azt az önéletrajzában is megírta:

„Amikor bemutatták nekem Carlo Pedersolit, hogy ő lesz a partnerem, alig akartam hinni a szememnek. Azt gondoltam: mit akar ez az amatőr hájpacni, biztosan két mondatot nem tud elmondani értelmesen.”

Mindebből arra lehet következtetni, hogy a Hannibál munkálatai során is legfeljebb csak a köszönésig jutottak, ami meglehetősen vicces a sorsuk későbbi összefonódásának szemszögéből. Erre utal az is, hogy maga Bud Spencer is 1967-től (az Isten megbocsát, én nem forgatásától) számította az ismeretségüket.

Bud Spencer:

Terence Hill, illetve maga a teljes film:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás