promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató dolog derült ki a Stranger Things 4. évadjáról, egy magyar sem tudja majd ugyanazzal a szemmel nézni a szériát
Borítókép:  Profimedia/©Netflix/Courtesy Everett Collection
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az nem a te hibád, hogy ennyi újonság érhet a filmmel kapcsolatban, mivel azt sűrűn átszövi a nyolcvanas évek popkultúrája.

Cikkünk tartalmaz rengeteg szopjlert is, így csak azok olvassák el, akik már megnézték az etapot, vagy éppen annyira kíváncsiak, hogy nem tudják magukat türtőztetni.

A Stranger Things 4. évadja jött, látott, és olyan osztatlan sikert aratott a sorozatrajongók körében Magyarországon is, hogy arra már talán elfogytak a dícsérő jelzők. Bár a széria legújabb etapját azért a részek hosszúsága miatt érték negatív kritikák is, ettől függetlenül az új évad tényleg emeli a tétet, és méltó folytatása az előző három évadnak, Millie Bobby Brown és társai a nagy sötétséggel és megannyi Demagorgonnal folytatott harcban pedig abszolút ikon státuszban folytatják tovább létüket a streamingszolgáltatói univerzumban.

A 4. évadról készült kritikánkat IDE kattintva érhetitek el.

És persze ahogy az ilyenkor lenni szokott, az évad kapcsán azonnal jönnek is az érdekességek, a Stranger Things kapcsán ez egy nagyon összetett és óriási figyelmet igénylő kérdés, hiszen a sorozat valójában a nyolcvanas éveket vetíti elénk egy olyan mixben, amely a valóságban sosem létezett, ám az összetevők igen, és ezekből szemezgetni egy nagyon izgalmas projekt, amely a történelem és a popkultúra találkozási pontjaira vezet bennünket.

Így például az új évad egyik legjobb új karaktere a Joseph Quinn megformálta Eddie Munson, akit amúgy az alkotók egy valós személyről formáltak meg, erről pedig korábban egy interjúban beszélt Matt és Ross Duffer.

Eddie Munsont Damien Echols-ról mintázák meg, akit 1993-ban vitatottan ítéltek el gyilkosságért. Később szabadult, majd spirituális munkájairól lett híres, azóta is rengeteg showműsor vendége az Egyesült Államokban.

De ez még nem minden.

Eddie Munsonról több rajongói elmélet is napvilágot látott, miszerint ő lenne 10-es, erről pedig az egyik rajongó egy videót is mellékelt összevágva azokat a jeleneteket, amelyekben bizonyítékot látnak, ez IDE kattintva érhető el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás