promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémálmokat okoz a Stranger Things 4. évada, ami minden eddiginél jobb és félelmetesebb lett – kritika
Borítókép:  Netflix (via ign.com)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végre megérkezett Netflixre a Stranger Things 4. évadának első fele, amivel rendesen felülmúlták magukat a készítők.

2016-ban az egész világot meghódította a Stranger Things című sorozat, amiben tökéletesen keveredik a hátborzongató horror, az ifjúsági kaland és a sci-fi/fantasy izgalma. Az alkotás 3. évada még 2019-ben jött ki, a rajongók pedig már szinte fizikai fájdalmat éreztek, annyira várták a folytatást – nos, eddig kellett szenvednünk, ugyanis felkerült Netflixre a 4. szezon első 7 része, amik közül kettőt ráadásul a magyar Antal Nimród rendezett.

A Stranger Things új évada hosszú hónapokkal az előző szezon utolsó pillanatai után veszi fel a fonalat, amikor a kölykök a tavaszi szünetre készülnek, és alig várják, hogy végre meglátogathassák egymást – de minden megváltozik, mikor egy szörnyű, brutális haláleset történik Hawkinsban, aminek könnyen lehet, hogy köze van a Hellyel Lefeléhez is, így fiatal hőseinknek ki kell deríteniük az igazságot, hogy megmentsék az egyik barátjukat.

Szinte az első pillanatoktól érezni lehet, hogy sokkal érettebb, komolyabb irányt vett a sorozat, de szerencsére a bizsergető '80-as évek hangulat és a folytonos szórakoztató-faktor még így is megmaradt – vagyis a készítők bölcsen döntöttek, és megtartották az alapokat, miközben valami újat is adtak a kiéhezett nézőknek.


Kép: Profimedia

Az első 7 epizód története több szálon fut, és van közöttük olyan, ami elhalványul a többihez képest, de ez nem azért van, mert gyenge lenne, hanem azért, mert annyira erős a felhozatal – még jó, hogy az alkotók szépen egyensúlyoznak közöttük, és képesek folyamatosan fenntartani a figyelmünket a kellemesen építkező cselekménnyel.

Nem hazudtak a színészek, mikor pár hónappal ezelőtt egy emberként azt mondták, hogy a 4. évad félelmetesebb lesz, mint az eddigiek, ugyanis valóban olyan dolgok történnek, amik a rémálmainkban köszönnek majd vissza – vagyis most először olyan horrorisztikus jeleneteket is kapunk, amik tényleg felkavaróak.

A megvalósítás tökéletes, és az új karaktereknek is van helyük a történetben, hiszen nem igazán érezzük, hogy ránk vannak erőltetve, vagy zsúfolt lenne tőlük bármi is, hanem szépen csatlakoznak a Stranger Things fantasztikus világához, miközben frissességet is csempésznek bele.


Kép: Profimedia

Néhol kicsit jobban oda kell figyelnünk a cselekményre, de ettől függetlenül egy közel tökéletes évadot kaptunk tele meglepetéssel, izgalommal és kalanddal, a hangulat pedig egyszerűen utánozhatatlan és fenomenális – pillanatok alatt beszippant minket ez a széria, és nem ereszt el.

A Stranger Things még mindig a világ egyik legjobb sorozata, hiszen a készítőknek sikerült a lehetetlen, és minden eddiginél magasabbra tették a mércét az új, kreatív ötleteikkel, miközben sikerült megtartaniuk azokat az elemeket is, amikért emberek milliói imádják ezt az alkotást – szóval biztos, hogy nem fognak csalódni a rajongók, mivel még sosem volt ilyen jó ez a széria.

A legtöbben valószínűleg egyszerre darálták be a Stranger Things 4. évadának első felét, így most ismét indulhat a keserves várakozás a folytatásig – de van egy jó hírünk, ugyanis július 1-én érkeznek a maradék részek, szóval most nem egy 3 éves kihagyásról van szó, mint legutóbb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás