promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valódi holttesteket használtak minden idők egyik legjobb háborús filmjénél
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Leleplezték a legendásan problémás Apokalipszis most egyik legsötétebb titkát.

1979-ben bemutatták A Keresztapa-trilógia mögött álló Francis Ford Coppola háborús mesterművét, az Apokalipszis most című drámát Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Dennis Hopper és többek között Harrison Ford főszereplésével. Az alkotást sokan minden idők egyik legjobb filmjének tartják még annak ellenére is, hogy állítólag pokoli volt elkészíteni.

Az Apokalipszis most forgatását megnehezítette egyebek között egy pusztító tájfun, a színészek balhéi, megbetegedései, illetve Francis Ford Coppola őrültségei is, amikkel mindenkinek az agyára ment – de a végeredmény fantasztikus lett, így a stáb szenvedése árán egy örök klasszikussal gazdagodtunk.

Kevesen tudják, de egy kifejezetten morbid, felkavaró dolog is történt az Apokalipszis most munkálatai alatt, ugyanis mikor az egyik producer, Gray Frederickson kiment a forgatási helyszínre, észrevette, hogy kellékek helyett valódi holttestek vannak, így azonnal értesítette a hatóságokat – utólag kiderült, hogy egy sírrablótól voltak testek, de annak is felmerült a gyanúja, hogy egy sorozatgyilkos is benne volt a dologban.

Még ezek után sem hátrált ki senki a film mögül, és ez is bizonyítja, hogy akármennyire is fájdalmas volt elkészíteni, mélyen belül mindenki úgy gondolta, hogy az Apokalipszis mostot mindenképp érdemes megcsinálni – és igazuk is volt.

Itt lehet megnézni Francis Ford Coppola botrányos csúcsteljesítményének előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás