promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tönkre tette a Trónok harca a sorozat sztárjának az életét?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sophie Turner játszotta Sansát, akivel az egyik olyan jelenet történt meg, amitől sokaknak felfordul a gyomra.

Sophie Turner mindössze 15 éves volt, amikor Sansa Starkot kezdte alakítani a nagysikerű Trónok harca sorozatban. Először egy naiv és elkényeztetett fiatal lányként mutatták be, aki nem álmodott másról, csak hogy egy kastélyban éljen és királynő legyen, végül pedig Észak edzett vezetője lett hosszú viszontagságok után.

A karakterét a Trónok harca nyolc évadja során megerőszakolták, megkínozták, bántalmazták és megverték. Az 5. évad hatodik epizódjában Sansa hozzáment Ramsay Boltonhoz, aki nászéjszakájukon arra kényszerítette Theon Greyjoyt, hogy nézze meg, amint megerőszakolja lányt. A jelenet sok nézőt megviselt, és rengeteg panasz érkezett miatta az HBO-hoz.

Sophie Turner ekkor 19 éves volt, de már korábban is rengeteg traumatikus jelenetet kellett forgatnia Sansa és Joffrey Lannister kapcsolata révén. Joffrey rendszeresen megkínozta a lányt, még arra is kényszerítette az egyik lovagját, hogy vetkőztesse le és verje meg a vastrón előtt, végül a nagybátyja, Tyrion lépett közbe.

De manipulálta és érzelmileg bántalmazta őt Petyr Baelish is, aki később odadobta a szadista Ramsay Boltonnak.

A színésznő most megosztotta mennyire nehéz volt ezeknek a jeleneteknek a forgatása:

„A Trónok harca című műsoron nőttem fel, a téma annyira nehéz volt, hogy kifejlesztettem egy olyan megküzdési mechanizmust, hogy a két jelenet között a legjobban szórakozzak, nehogy traumatizálódjak”

– nyilatkozta, majd hozzátette, hogy biztos benne, hogy hosszútávú hatásai vannak rá a durva forgatásoknak, de fiatalon ezeket még nem igazán fogta fel. Egy új interjúban elárulta, hogy egy időben ideiglenesen hozzá költözött egy terapeuta, hogy segítsen neki leküzdeni az étkezési és testkép zavarait, ami a sorozat készítése közben alakult ki nála, mert sokan kövérnek nevezték.

A jelenetről korábban beszélt már a Ramsayt alakító Iwan Rheont is, aki élete legrosszabb forgatásának nevezte az erőszakolós jelenetet.

„Szörnyű volt – senki sem akart ott lenni. Senki sem akarja ezt megtenni, de ha történetet mesélsz el, akkor azt őszintén kell elmondani”

– mondta a színész.

„Jó lenne, ha ez olyan dolog lenne, ami miatt nem is kell aggódnunk, mert ez olyasmi, aminek nem szabadna léteznie ezen a világon, de sajnos létezik”

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás