promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heath Ledger mint Pókember? - Egy hajszálon múlt, hogy Tobey Maguire kapta a szerepet
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mielőtt Tobey Maguire-t választották volna az első mozifilmes Pókember szerepére, a Sony más színészekre is gondolt Sam Raimi franchise-jában.

Ma már szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne kerülne a mozikba egy szuperhős film, pedig a 2000-es évek elején még viszonylag kevés készülhetett. Sam Raimi 2002-ben rendezte meg az első élőszereplős Pókember filmet, amiben Tobey Maguire alakíthatta Peter Parkert. Végül óriási siker lett és egy teljes trilógia készült el belőle.

Bár még ma is sokak kedvenc Pókembere Tobey Maguire (akin kívül még Andrew Garfield és Tom Holland húzhatta fel a hálószövő ikonikus kék-piros ruháját), majdnem nem ő kapta meg a szerepet.

A Sony először más neveken gondolkodott, most ki is derült néhány közülük. Bár nem mindegyikük vett részt hivatalos megbeszéléseken, olyan színészeken gondolkoztak, mint Heath Ledger, Ewan McGregor, Wes Bentley, Chris Klein, Scott Speedman, Leonardo DiCaprio, Freddie Prinze Jr. vagy Jude Law. A Sony producere, Amy Pascal megemlítette, hogy Ledger volt az, akivel a stúdió hosszasan tárgyalt Peter Parkerről, mivel korábban is dolgoztak vele.

Végül mégis Tobey Maguire mellett döntöttek, akit rengetegen imádtak Pókemberként. Heath Ledger pedig egy másik ikonikus képregény karaktert formált meg, Jokert a Batman sztorikból a 2008-as A sötét lovag című filmben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás