promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási botrány a brit monarchiában: II. Erzsébetről szivárgott ki egy üzenet, amelynek nem kellett volna
Borítókép:  GEORGE ROGERS/SIPA/Victoria Jones/WPA-Pool/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem ez volt az első eset.

Újabb, a korábbihoz hasonló dokumentum szivárgott ki a monarchia berkein belül, amelyben arról írnak, hogy mi a teendő II. Erzsébet halála esetén. A dokumentumban ismertetik az ekkor végrehajtandó protokollokat – az utóbbi időben nem ez az első ilyen történés.

Nem is olyan régen az internetre került egy nagyon részletes dokumentum arról, hogy mi történne akkor, ha őfelsége meghalna. A napvilágra került terv neve London Bridge-hadművelet, és azt az időszakot, azt a 10 napot öleli fel és táblázza tele eseményekkel, amely II. Erzsébet halála után történne.

A dokumentum elképesztő részletezéssel mondja el szinte óráról órára, hogy mi történne ebben a szituációban. Egyebek között azt is precízen taglalja, hogy a világot hogy értesítené a királyi család a tragikus hírről. Illetve arról is hírt adnak benne, hogy Károly herceg, aki II. Erzsébet utódja lenne, az egész Egyesült Királyságot bejárná, és gyászmiséken venne részt.

Most egy ehhez hasonló dokumentum került ki, méghozzá a walesi kormány által, épp ezért vizsgálat is indult a kormánynál, hogy mi történhetett pontosan, hogyan kerülhetett ki egy ilyen titkos dokumentum. A levél olyan szerencsétlenül lett kiküldve, hogy még egy korábbi alkalmazott is megkapta. A walesi kormány nagyon komolyan veszi az adatbiztonságot, épp ezért rögtön elkezdték felderíteni, hogy mi okozhatta a zavart.

II. Erzsébet immár 70 éve van a brit trónon, közben elképesztő rekordokat is döntött:

[[vid1]] 

(via Sky News)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás