promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bruce Willis igenis egy jó színész, és ezt most 5 kihagyhatatlan filmmel bizonyítjuk
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi években rengeteg rettenetes alkotást hozott nekünk a betegség miatt visszavonuló Bruce Willis, pedig ő igazából egy remek színész, akit nem véletlenül hívtak egykor Hollywood királyának.

Sokak számára egészen sokkoló volt, mikor kiderült, hogy Bruce Willisnél egy agyi betegséget, afáziát diagnosztizáltak, ezért úgy döntött, hogy a képességei romlása miatt abbahagyja a színészkedést. A világsztár nem éppen a csúcson fejezte be a pályafutását, hiszen már sok-sok éve szinte csak gagyi filmekben szerepelt, amik annyira lerombolták a nívóját, hogy még az Arany Málna-díjátadón is külön kategóriát szenteltek a már-már nézhetetlen munkáinak, amikből évente 7-8-at készített – valószínűleg azért, hogy nyomjon még egy nagy hajrát, és utána nyugodtan vonuljon vissza egy kis pénzzel a zsebében.

Bruce Willist egykor Hollywood királyának hívták, mivel folyamatosan sikerfilmekben szerepelt és minden arannyá változott, amihez hozzáért, éppen ezért volt szívszorító látni az utóbbi időszakban a rohamos hanyatlását – de most összeszedtünk pár filmet, amik bebizonyítják, hogy ő alapjában véve tényleg egy remek színész, ha az akar lenni:

  • Die Hard - Drágán add az életed! (1988): Kezdjük a legalapabbal, ami igazi szupersztárrá tette Bruce Willist, ráadásul nem véletlenül, hiszen az ellenállhatatlanul és utánozhatatlanul karizmatikus, rokonszenves játékának köszönhetően képes volt új korszakot indítani az akciófilmek világában, ugyanis megmutatta, hogy nem kell Arnold Schwarzeneggerhez hasonló izompacsirtának lenni ahhoz, hogy valakiből lövöldözős hős legyen a nagyvásznon – egy hozzá hasonló átlagember is tud győzedelmeskedni a gonoszokkal szemben, ha kitartó és találékony.
    • Bruce Willis John McClane-t alakítja, a zsarut, aki egy olyan karácsonyi buliba keveredik civilként, amit terroristák rontanak el, és neki kell valahogy megmentenie az embereket, köztük a feleségét.


Kép: Profimedia

  • Jól áll neki a halál (1992): Bruce Willis gyakorlatilag harmadhegedűs Meryl Streep és Goldie Hawn mellett ebben az elvetemült feketekomédiában, mégis ő a film legjobbja, ami főleg annak köszönhető, hogy minden porcikájában ott van a szenvedés és a humor, a határozott, de mégis kísérletezős munkája pedig határozottan felemelte a végeredményt – ennél szebb dicséretet pedig egyetlen színész sem kaphat.
    • Bruce Willis Dr. Ernest Menville-t alakítja, egy plasztikai sebészt, akit arra akarnak kényszeríteni, hogy két örökéletű nő rabszolgája legyen.


Kép: Profimedia

  • 12 majom (1995): Mire ez az őrült sci-fi kijött, a világ már leginkább akcióhősként látta Bruce Willist, aki tudatosan akart valami újat mutatni, és ez sikerült is neki. Mindent beleadott, és hozott nekünk a filmben egy komplex, érdekes figurát, ami azért is volt különleges, mert így még tényleg sose láthattuk a színészt: folyt a nyála, a szemében végig ott volt a rémisztő zavartság és egészen felismerhetetlenné vált – szóval láthatóan teljesen átszellemült a szerep kedvéért, ezzel pedig végképp bizonyította a tehetségét.
    • Bruce Willis James Cole-t alakítja, egy időutazó elítéltet, aki visszamegy a múltba, hogy meggátolja egy pusztító vírus elterjedését.


Kép: Profimedia

  • Túszdráma (2005): Sokan csupán egy átlagos Bruce Willis akciófilmként tekintenek erre az alkotásra, pedig valójában jóval több annál, hiszen a színész a drámaibb jelenetekben tényleg megmutatja, hogy mit tud, és igazán sikerült átadnia a karakter fájdalmát és traumáját – mellette pedig az akció, illetve a feszültség is rendben van, szóval tökéletes ötvözete annak, amit a híresség képviselt sokak szemében.
    • Bruce Willis Jeff Talley-t alakítja, egy egykori túsztárgyalót, aki nehéz helyzetbe kerül, mikor elrabolják a családját és cserébe azt kérik tőle, hogy hátsó szándékkal vegyen részt egy éppen aktív túszejtéses ügynél.


Kép: Profimedia

  • Holdfény királyság (2012): Bruce Willis „csupán” mellékszereplő Wes Anderson könnyed mesterművében, a visszafogottan komikus, tőle egészen szokatlan játéka viszont maradandóvá teszi a jelenlétét – ráadásul a szerep kedvéért kicsit kilépett a komfortzónájából, teljesen új közegben bizonyított, a végeredmény pedig több, mint szórakoztató lett.
    • Bruce Willis Sharp Kapitányt alakítja, akinek az a feladata, hogy megtaláljon két elszökött tinit.


Kép: Profimedia

Persze az évtizedek során még rengeteg fantasztikus alakítást láthattunk Bruce Willistől, aki a pályafutása alatt elképesztő filmekben szerepelt, így a fenti lista csupán arra szolgál, hogy pár kiemelkedő munkáját megismerjék az emberek, és mindenkinek eszébe jusson, hogy Bruce Willist nem azokkal a förtelmes filmekkel kell azonosítani, amiket az utóbbi években csinált, hanem leginkább azokkal a remekművekkel, amikkel előtte megajándékozott minket.

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás