promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekeményít a Netflix – ez bizony a magyar felhasználókat is érinteni fogja
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Netflixnek elege van abból, hogy a felhasználók mással is megosztják a jelszavukat.

Az már Magyarországon is bevett szokás, hogy a család, vagy a baráti társaságok szívesen osztják meg másokkal a Netflix előfizetésük jelszavát.

A szolgáltató jó ideje próbálja kiszűrni ezt, de eddig még nem sikerült kitalálniuk a megfelelő szankciót, hogy mivel lehetne ettől elvenni az emberek kedvét. A cég regisztrációkor fel is szokta hívni a figyelmet arra, hogy a jelszómegosztás a nem egy háztartásban élőkkel szabályellenes, csak ezt ugyebár senki sem szokta komolyan venni.

A Netflixnek már voltak lépései, hogy ezt beszüntessék, de úgy néz ki most fognak igazán bekeményíteni.

A Leet számolt be róla, hogy néhány dél-amerikai országban elkezdték tesztelni a módszert, hogy idézőjelbe téve „megbüntetik” azokat, akik külsősökkel osztják meg a jelszavukat.

Aki az egyértelmű figyelmeztetés ellenére is jelszómegosztással használ egy fiókot, annak extra díjakat kellene befizetnie a műsorszolgáltatásért.

A lap szerint ez úgy nézne ki, Az új opcióval létre lehet hozni legfeljebb két extra profilt (Add an Extra Profile), ami lényegében az előfizetés része, de mégis elkülönül tőle. A hagyományos profilokkal ellentétben az így létrehozott profiloknak saját jelszót lehet beállítani, és nem számít bele a képernyő-limitbe sem. Ezt viszont kiszámlázza a Netflix, amiért összesen 3 dollárt, körülbelül 1000 forintot kér az eredeti előfizetési díjon felül.

A Netflix tehát nem abba akar belevágni, hogy mindenkit megbüntessen a trükközésért, hanem egy olyan alternatívát kínál, amivel mind a két fél jól jár. Ha ez bejön, akkor bevezetik a világ többi részén, köztük Magyarországon is. 

A Standard- és a Premium-fiókok tulajdonosai most is megoszthatják egy másik emberrel a fiókjukat, de csak a szerződésben meghatározott számúval.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás