promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Peacemaker: a szuperbunkó szuperhős, akit egyből a szívedbe zársz - kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem kellett sokat várnia a magyar közönségnek, hogy hozzánk is megérkezzen a zseniális James Gunn legújabb alkotása, a Peacemaker, aminél valószínűleg nem fogunk szórakoztatóbb és betegebb sorozatot látni idén.

A galaxis őrzői-filmek írója és rendezője, James Gunn tavaly készítette el nekünk a The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag című szuperhősös filmet, amiben megismerhettük a kétes erkölcsű Peacemakert, akit a híres pankrátor/színész, John Cena alakított. A karakter annyira bejött James Gunn-nak, hogy a járvány kezdetén mindössze pár hét alatt megírt róla egy egész évadnyi sorozatot, ami mától elérhető Magyarországon az HBO Max-on – és bizony nagyon is érdemes adni neki egy esélyt.

A Peacemaker: Békeharcos nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol a The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag elengedte: „hősünk” felébred a kórházban és megpróbál elmenekülni a börtönbüntetése elől, de persze elkapják őt, és választhat, hogy vagy visszamegy a dutyiba, vagy elvállal egy szupertitkos küldetést – persze, hogy az utóbbi mellett dönt, így csatlakozik egy furcsa tagokból álló csapathoz.

Az alkotás legfőbb mozgatórugója természetesen Peacemaker, az ő rasszizmusa, szexizmusa, bunkósága és a mögötte rejlő fájdalmas kettősség, hogy ő valójában nem is ilyen, csak megjátssza magát, mivel így akar „menőnek” tűnni, illetve megfelelni az igazi s*ggfej édesapjának. Pedig ő egy érző lélek, aki leginkább mások elismerésére és szeretetére vágyik – meg néha egy kis brutális vérontásra, persze kizárólag a béke nevében.


Kép: Profimedia

John Cena zseniálisan hozza Peacemaker figuráját, mivel tud buta, visszataszító, bátor és egyenesen szeretetre méltó is lenni, ami azt jelenti, hogy hiába vetjük meg őt és azt az álarcot, amit a világ felé vetít, a mélyen rejlő igazi énjét pillanatok alatt a szívünkbe tudjuk zárni – és ez azért jó, mert ő a sorozat lelke, így ha nem sikerült volna ilyen kapcsolatot kialakítania a nézővel, akkor itt minden tönkrement volna.

James Gunn alkotása egyszerre vicces, izgalmas, erőszakos és határozottan beteg, ugyanis tele van agyzsibbasztóan fantasztikus poénokkal, meglepő csavarokkal, illetve véres, gyomorforgató jelenetekkel, amiket nem sűrűn láthatunk – és mindezt hibátlanul tálalja nekünk a rendező, akinél érezni, hogy ez egy igazi szerelemprojekt volt számára.

A Peacemaker egy kifejezetten bevállalós széria, ami nem fél sem az eltúlzott akciótól, sem a meztelenkedéstől, sem attól, hogy néha jót nevessen magán – mivel James Gunn is pontosan tudja, hogy egy ilyen lehetetlen karaktert, illetve egy ilyen agyament történetet csak úgy lehet megszerettetni az emberekkel, ha kegyetlenül őszintén tálalja nekünk.


Kép: Profimedia

Nem csupán Peacemaker miatt ennyire jó ez a sorozat, hiszen a mellékszereplők is mindannyian remekelnek, ráadásul sikerül mindenkinek hozzáadnia valamit a végeredményhez, hogy az tényleg végtelenül élvezetes legyen még a marhaságok és a hihetetlen dolgok ellenére is – de minden „hiba” a koncepció része, mivel néha nem bűn feláldozni a logikát a szórakoztatás oltárán.

A Peacemaker: Békeharcos az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb sorozata, ami minden egyes epizóddal képes újabb és újabb meglepetéseket okozni, miközben megnevettet, meghökkent és kényeztet minket a b-kategóriás sci-fi/akciófilmek kellemes nosztalgiájával, amit mesterien idéz fel bennünk.

James Gunn ismét nagyot alkotott, hiszen ezt a szériát egyszerűen nem szabad kihagyni, ha bírjuk a beteg poénokat, elborult akciójeleneteket és a hibákkal teli, de mégis szerethető „hősöket” – szóval mindenki felkészülhet egy igazán különleges élményre.

A Peacemaker: Békeharcos már elérhető az HBO Max kínálatában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás