Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Újabb meglepő szankciót kapott Oroszország - Ennél tisztább nem is lehetne az üzenet

Újabb meglepő szankciót kapott Oroszország - Ennél tisztább nem is lehetne az üzenet

Zene, Film & Kultúra

Újabb meglepő szankciót kapott Oroszország - Ennél tisztább nem is lehetne az üzenet

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 12:52

Már a legnagyobb stúdiók is hátat fordítottak Oroszországnak a háború miatt.

Világszerte hatalmas felháborodást keltett, mikor Oroszország hadat üzent Ukrajnának, hiszen az emberek nehezen tudták elhinni, hogy 2022-ben háború alakulhat ki, ráadásul Magyarország szomszédságában. Az utóbbi időszakban rengetegen kiálltak az ukránok mellett, és egyebek között Hollywood is a szolidaritását fejezte ki – sőt, a Warner Bros. mögött álló WarnerMedia a háborúra hivatkozva konkrétan eltörölte a Batman bemutatóját Oroszországban, erre a szankcióra pedig senki sem számított.

Most két újabb stúdió, a Sony, illetve a Universal is követte a WarnerMedia példáját, ugyanis kiderült, hogy hasonló indokkal lemondták Oroszországban a legújabb Marvel film, a Morbius premierjét, illetve egyelőre a Michael Bay által rendezett akciófilm, a Rohammentő se kerül bemutatásra ott – előbbi március 24-én, utóbbi április 7-én érkezett volna az oroszokhoz.

A két alkotás premierjének eltörlése komoly anyagi veszteséget jelent a stúdiók számára, hiszen Oroszország elég nagy piac filmes szempontból, de úgy látszik, hogy már a Disney, Warner, Universal, Sony és az előbbiek által a Marvel és kész meghozni ezt az áldozatot, hogy ezzel is jobb belátásra bírják Oroszországot, hátha hamarabb véget ér a háború.

Itt lehet megnézni a Morbius előzetesét, ami jelen állás szerint március 31-én kerül a magyar mozikba:

Borítókép: Illusztráció / Profimedia