promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A törökszentmiklósi romatelepen látták a lányával Molnár Ferenc Caramelt
Borítókép:  CaramelMusicOfficial / YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az énekes fontosnak tartotta, hogy a gyermeke megismerje származásuk gyökereit.

Az ország egyik kedvenc énekese, a Megasztár-győztes Molnár Ferenc „Caramel” februárban ünnepelte a 40. születésnapját. Ebből az alkalomból (is) beszélgetett vele a 24.hu, a könnyű kérdések mellett komolyabb témákat is felvetve.

Ilyen például az énekes cigányságának megélése, amelyről Caramel leplezetlen őszinteséggel szólt. Nem rejtette véka alá, hogy a törökszentmiklósi romatelepről indult az élete, ahol az ő családja azért kicsit más volt, mint a többiek.

Nevelőapja révén rengeteg könyvük volt otthon, környezetük pedig a „flancolás” miatt furcsán is nézett rájuk. Mostohaapját csak „bolond Imrének” nevezték, de ez az énekest nem különösebben zavarta, szívesen olvasott el mindent, ami a keze ügyébe került. Ma is úgy gondolja, hogy a kiemelkedés egyik legjobb eszköze a tanulás.

„Bármikor elmegyek énekelni roma iskolásoknak vagy olyan rendezvényekre, ahol beszélgethetek cigány gyerekekkel. Igyekszem inspirálni őket, hogy tanuljanak. Máskor adakozni kell, vagy csak a jelenlétemmel, az arcommal, az ismertségemmel legitimálni egy jó kezdeményezést”

– fejtegette Caramel, aki valóban missziónak tekinti a segítést. Még azt is elfogadta, hogy a 2005-ben írt, Hat év után című száma börtönsláger lett, pedig éppen azt akarta üzenni vele a roma fiataloknak, hogy minden tettükkel és gondolatukkal a börtön elkerülésére törekedjenek.

„A TikTokon például van rengeteg videó, amin azok éneklik a dalt, akik épp kijöttek a börtönből. De látni rajtuk, hogy inkább büszkeségből vagy poénból, és nem azért, mert megértették volna az üzenetét”

– mondta sajnálkozva az énekes. Aki a kislányát is elvitte egy alkalommal a törökszentmiklósi romatelepre, hogy megismerje, megértse édesapja cigány gyökereit, de Szofi akkor még túlságosan kicsi volt a látottak értelmezéséhez.

„Fontos, hogy ne burokban, ne elefántcsonttoronyban éljen. Legyen tisztában az élet dolgaival. Mert ez az élet része Magyarországon, így van már több száz éve, és még valószínűleg egy jó darabig így marad”

– foglalta össze Caramel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás