promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne szépítsük: az egykori szívtipró Hugh Grant hamarosan borzalmasan fog kinézni – fotó
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy olyan filmben kínáltak neki szerepet, amelyben némi rasszista felhang is érzékelhető.

A 2005-ben bemutatott Charlie és a csokigyár című kaland-vígjáték folytatásaként készül el a Wonka című musical-fantasy. 2023 tavaszán fogják bemutatni, de néhány érdekes részlet kiszivárgott vele kapcsolatban.

Az biztos, hogy a készítőknek óvatosan kell az alapanyaghoz nyúlniuk, hiszen nemrég a Hófehérke Disney-film újragondolása kapcsán tört ki óriási botrány. A törpe növésű színész, Peter Dinklage, a Trónok harca sztárja ugyanis azt sérelmezte, hogy a törpék társadalmát ostobának és együgyűnek állítják be benne.

Alacsony növésűek a Wonkában is bőven lesznek, hiszen a címszereplő munkatársai az aprócska umpa-lumpák. Az egyikük alakítására ráadásul a sármos Hugh Grantet kérték fel, fel sem merült tehát, hogy a szerepre törpe színészeket alkalmazzanak.

Az eredeti, 1964-es történet szerint Wonka az umpa-lumpákat az afrikai dzsungel legsötétebb mélyéről hozatta, ahol korábban sohasem járt fehér ember. Ennyire nyilvánvalóan rasszista háttér természetesen ma már elfogadhatatlan Hollywoodban, ezért a manók alighanem másfajta karaktert fognak kapni.

Ha az 1971-ben készült Willy Wonka és a csokigyár című filmváltozatot vesszük alapul (Gene Wilder főszereplésével), akkor a 61 éves, és még őszülve is rettenetesen jóképű Hugh Grant alighanem borzalmasan fog kinézni.

Mindenesetre el tudjuk képzelni narancssárga arccal és fehér szemöldökkel, valamint idétlen hajviselettel és bugyuta ábrázattal, de sok rajongó abban reménykedik, hogy a film végleges formába öntésekor elfogadhatóbb küllemet találnak ki számára.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás