promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ítéletet mondott a nép is: csapnivaló a Hotel Margaret, megindult ellene a gyalázatcunami
Borítókép:  Hotel Margaret / RTL Klub (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az RTL Klub saját gyártású, új napi sorozata hamar megbukott – kár érte.

Nem túlzás azt állítani, hogy az Ötvös Csöpi-filmeken pallérozódott magyar közönség ki van éhezve egy jó kis hazai krimi-vígjátékra. A Hotel Margaret leforgatása ebből a szempontból jó ötletnek tűnt, de a végeredmény siralmasra sikeredett.

Ezt egyrészt a számok mutatják, hiszen az RTL Klubon január 31-én indított sorozat nézettségi adatai az 5. héten 644 ezerről indultak a teljes lakosság körében, ami február 4-re 393 ezerre zuhant. A hirdetők szempontjából különösen fontos 18–49 éves korosztályban pedig 137 ezerre.

A nézők sem kímélik az egyelőre bizonytalan számú epizódra tervezett, hétköznaponként vetített sorozatot. A Port.hu oldalon az első héten csaknem 200 komment érkezett a részekkel kapcsolatban, az átlagos értékelés 2,9 pont (a 10-ből).

A fanyalgók persze már az első epizód előtt megjelentek, őket egy hozzászóló – jogosan – rendre is intette:

„Ne húzd már le a sorozatot előre, kérlek, majd MI eldöntjük, hogy jó-e vagy sem. Hajrá, Margaret!”

Az első rész műsorba adását követően, január 31-én aztán elindult a gyalázatcunami:

„Gondoltam, találok egy kellemes, könnyed esti sorozatot magamnak, ami szólhat a háttérben esténként, de nem, ez még arra sem jó, hogy háttérzaj legyen, annyira idegesítő. Ennyi ripacsot rég láttam összeszedve egy sorozatba...”

„Ezmiez? Rettenetesen unalmas, bugyuta párbeszédek, ezt kár volt leforgatni is.”

„Egyetlen, sőt 2 haszna is van: segít az alacsony vérnyomásban, ill. álmatlanságban szenvedőkön.”

De hogy inkább a velősebb, építőbb jellegű kritikákból szemezgessünk, álljon itt ezek közül is néhány:

„Istenem, hogy falusi proli sorozatokat tudunk csak csinálni, vagy influenszerkedős giccset napi szinten. Várom, mikor lesz tanyasi katasztrófafilm: Mari néni tehene a közelben működő erőmű sugárzásától annyit ellik, hogy a kis bocik elárasztják a szomszéd falut. Mindenki menekül! Közben Pista, a falu egyetlen bikája beleszeret a kapatos Katiba, és csak 200 rész után derül ki, hogy édestestvérek. Addig ők is menekülnek és persze vekengenek. Borzalom!”

„Vettem a bátorságot, és a tegnapi epizódot teljes egészében végignéztem, hátha belejönnek a storyba. Ez sajnos kínosan gagyi, hogy influenszeresebben fogalmazzak: cringe. Látszik a színészeken is (már akit annak lehet nevezni), hogy csak erőlködnek a semmilyen, színtelen, erőltetett karakterekben. Tóth Judit és Epres Attila személyisége és kellemes hangja volt számomra az egyetlen kellemes élmény. Annyira gyatra Barbink agyszüleménye (már elküldhetnék nyugdíjba, mert utóbb csak fantáziátlan és nézhetetlen kreálmányokat nyomott le a hülyének nézett közönség torkán, szégyen), hogy inkább végleg offolom, marad a Netflix számomra.”

„Ez a sorozat egyfajta kórkép a mai filmek, sorozatok színvonaláról. Nagy tévén nézve brutális a képminőség, főleg 10 bites színmélységben. Gyönyörködni lehet benne, el lehet mondani, hogy jaj, de szépek a színek, ezzel el is mondtam minden pozitívumát a filmnek. Szóval, ennél a sorozatnál is sír a lelkem, hogy milyen jó is lett volna, ha ez a technikai színvonal már a 80-as években rendelkezésre áll, és ilyen minőségben lettek volna leforgatva pl. a Bujtor-filmek, kezdve a Hamis a babától a Sándor Mátyásig. Akkor ma ezeket a filmeket vinnyogva a gyönyörűségtől nézhetném, és nem csak a színek pompájában gyönyörködhetnék, hanem még jól is szórakozhatnék rajtuk. Egyébként a sorozatot nézve a vinnyogás megvan, de kínomban, mert olyan semmitmondóan unalmas, üres valamit látok, hogy az valami fantasztikus.”

A sorozat Instagram-oldalán sem kímélik a Hotel Margaretet a kihagyott ziccer miatt:

„Építő kritika: ezt a sorozatot igen elkezdtem nézni, de a 3. résznél tovább nem jutottam. Pocsék a színészi játék. A seriffet nem tudom, ki játssza, de annál a színészkedésnél és mondatoknál kellemetlenül éreztem magam. Valamint a forgatókönyv sem az igazi. Olyan nagy színészeknek, mint pl. a Nyári Dia és a Barátok közt Timikéje, ebben a sorozatban olyan rossz alakításuk van, de főleg annak a Dani gyereknek. Talán Margaret asszony és Hackman játéka volt elfogadható.”

Összegzésként pedig ennek a hozzászólónak a véleményét fogadhatjuk el:

„Nagyon magyar... Szerintem a Hámori Barbara NE írjon. Biztos nagyon jó producer, üzletasszony. Szerzi a lóvét. DE! Ne írjon, mert nincs köze hozzá. A Drága örökösök baromi jó volt. Pont. Viszont a Keresztanyu és most EZ már nagyon erőltetett. Kellenek a saját gyártású, napi sorozatok. Ok. De ez már a minőség rovására megy. Kidolgozatlan. A belső jelenetek túl színpadiasak. Értem ez alatt a dialógusokat. Hülye poénokkal, amik nem ülnek. Nagyon mesterkélt. Az egész túl darabos. Nincs meg – ahogy ma divatos szóval szokás mondani – a flow-ja. Nem ragad/visz magával. Hiányzik belőle az a plusz... Heti sorozatban talán még el is menne. Na, de napiban... Olyan szinten fogják elnyújtani, hogy teljesen el fog laposodni az amúgy sem túl magas színvonalú pilot rész után.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás