promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Uncharted: Tom Holland megcsinálta a kalandfilmek vaníliáját – kritika
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végre megérkezett a népszerű PlayStation játékokon alapuló Uncharted című film, amiben Tom Holland megmutatja, hogy milyen Indiana Jones lenne belőle.

Aki valaha is játszott bármelyik Uncharted játékkal, az tudja, hogy szinte mindegyik olyan, mint egy izgalmas, igényes kalandfilm, tele rejtéllyel, akcióval és érdekes feladványokkal. Ebből adódóan bizonyos szempontból adja magát egy filmadaptáció, hiszen a készítőknek nem igazán kell megerőltetniük magukat ahhoz, hogy korrekt munkát végezzenek – így most érkezett is egy Tom Holland, illetve Mark Wahlberg főszereplésével.

Az Uncharted című film egy fiatal tolvajról, Nathan Drake-ről (Tom Holland) szól, akit az ügyességének és a történelmi tudásának köszönhetően felkér egy Victor Sullivan (Mark Wahlberg) nevű kincsvadász, hogy segítsen neki megtalálni Magellán elveszett aranyát, de természetesen nem mennek olyan könnyen a dolgok, mint gondolták, ugyanis más is szeretné megkaparintani a zsákmányt.

A játékok rajongói már nagyon várták, hogy mit hoz ki a történetből a Venom és a Zombieland rendezője, Ruben Fleischer, hiszen minden adott volt számára, hogy készítsen nekünk egy remek kalandfilmet, amiben ismét tündökölhet Tom Holland – de a végeredményt látva úgy tűnik, hogy a direktor nem tette bele a szívét-lelkét.


Kép: Profimedia

Az Uncharted megvalósítása pazar, remekül idézi a játékokat és megadja azt a kaland érzést, amit elvárunk tőle. Természetesen kapunk pár látványos akciójelenetet is, amik kifejezetten jónak számítanak manapság, de sajnos ezeken kívül az egész alkotást belengi a középszerűség bűze.

Ennél a filmnél nagyon érezni, hogy csupán egy tisztes iparosmunkáról van szó, semmi többről, mivel az egész steril és lelketlen, mintha egyáltalán nem akarták volna, hogy a karakterek kicsit is emberinek hassanak – ami egészen kellemetlen annak tudatában, hogy a játékokban bezzeg tudunk kötődni Nathan Drake-hez, és vele együtt kalandozunk.

Itt viszont csak úgy megtörténnek a dolgok, nincs érzelmi mélység és még Tom Holland megnyerő alakítása sem tudja megmenteni a filmet attól, hogy nagyjából a megtekintése utáni első percben teljesen elfelejtsük – ennél pedig jóval többet érdemelt volna egy Uncharted adaptáció, amiben elképesztően nagy volt a potenciál.


Kép: Profimedia

Félreértés ne essék, az Uncharted egyáltalán nem egy rossz film, sőt, egészen korrekt, viszont annyira semmilyen és tipikusan közepes, mintha ez lenne a megtestesült vanília – vagyis egy olyan élmény, amit mindenki ismer, semmi újdonsággal nem tud szolgálni, de valamilyen szinten mégis megnyugtató a stabilitása.

Az Uncharted egy teljesen átlagos, de ennek ellenére egészen élvezhető kalandfilm, amiben van pár szemet gyönyörködtető akciójelenet és néhány működőképes poén, így jó szórakozást nyújt, de hiányzik belőle az a plusz, amitől maradandó lehetne – ezen segíthetett volna egy jobban összerakott történet, a karakterek kidolgozása, illetve az, ha a rendező kicsit nagyobb odafigyeléssel nyúl hozzá, és nem csupán a fizetésért van ott.

Ettől függetlenül egyszer érdemes megnézni ezt a filmet, hiszen Tom Hollandnak köszönhetően még a negatívumok ellenére is kellemes élményt nyújt, csupán az a baj vele, hogy bántóan egyszerű, és nem merít eleget a játékokból – pedig az csak jobbá tette volna a végeredményt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás