promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Hitvány kis sz@rházi” - Puzsér Róbert megadta a kegyelemdöfést Puskás Petinek
Borítókép:  youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert abbahagyta a játszadozást, minden eddiginél durvábban állt bele Puskás Petibe.

Egészen hihetetlen, hogy mekkora botrányba fulladt, hogy pár héttel ezelőtt a Megasztár egykori zsűritagja, a szalámilopáson tetten ért Bakács Tibor azt mondta, hogy Puskás Petinek nem volt személyisége, és szomorúnak tartja, hogy ilyen televíziós figura lett belőle. Az énekes természetesen nem hagyta szó nélkül a kritikát, majd Puzsér Róbert is belekeveredett a balhéba, aki tőle megszokott módon elég kemény szavakkal illette Puskás Petit – de akkor csúcsosodott ki igazán a helyzet, mikor Majka is beszállt, és megfenyegette Puzsért, amire persze rögtön jött is a könyörtelen válaszcsapás.

Egy ideig úgy tűnt, hogy végleg elcsendesedett Puzsér Róbert, Puskás Peti és Majka nagy port kavaró ügye, de a kritikus most egy újabb írással jelentkezett, amivel hatalmas erővel csapott az asztalra.

„Álljon itt egy beszámoló a Puskás Petivel kapcsolatos személyes élményemről: egy YouTube-tehetségkutatóban zsűriztünk, ahol természetesen rendkívül nagy arccal szállította a maga fölényes és minden téren érvénytelen puskáspetiségét. Nem is nagyon lehetett levágni, hogy komolyan gondolja-e azt, amit beszél, vagy épp gúnyolódik, de nagyjából mindegy volt, mert egyik értelmezési tartományban sem mondott soha semmit, az viszont valamennyi zsűrivideójából átjött, hogy nagyon magasról lesz@rja azt a versenyzőt és produkciót, akit és amit épp a szájára vesz.

Volt azonban valami, ami még tőle is váratlanul irritáló volt, mégpedig az, amilyen szemérmetlenül szerepeltette személyes szponzorát, a Red Bullt valamennyi megszólalása alkalmával. Amikor épp nem ivott az aluminiumdobozból, a kamerát ravasz influenszer módjára mindig arra fókuszálta. Pár hét elteltével úgy érzetem, hogy ez már nyílt provokáció. Nem gondoltam, hogy különösebben magamra kéne vennem azt, hogy ez a kis takony semmiféle tiszteletet nem tanúsít a versenyzők iránt, de azt már nem bírtam szó nélkül hagyni, hogy egy műsort, amiért amúgy fizetést kap, ilyen gátlástalanul tegyen a szponzora promóciójává, úgyhogy szóvá tettem a hülyegyerek arcpirító pofátlanságát. A hatás nem maradt el: Puskás Peti a következő zsűrivideójában már nem szerepeltette a fémdobozt, hanem szerzett egy másfél literes Red Bullt, és azzal flexelt.

Ez az élmény idéződött fel bennem, amikor Bakács Tibor kimondta a nyilvánvalót, hogy ennek a Puskás Petinek nincs személyisége. Amikor pedig elolvastam a konzumkölyök válaszát, amely szerint ő vegán, Bakács viszont túlságosan szereti a szalámit, azonnal nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez a hitvány kis sz@rházi semmit nem változott.

A hazai celebmezőny gyorsan reagált, és minden elérhető felületen Puskás Peti védelmére kelt, hisz mindannyiuk szájából a semmi semmizik ki évtizedek óta: hosszasan ismertették, hogy mennyire jóságos ember is ez a Peti gyerek, akinek még a szülei is meghívtak vendégségbe, mintegy nyilvánosan kifejezve, hogy a hatalmas pofával közlekedő nagyfiuk még mindig apuka és anyuka védelmére szorul.

Számomra az esetből meg az ahhoz tartozó melodrámából mindössze az derült ki a korábbiaknál is egyértelműbben, hogy a hazai hírességeket senki nem konfrontálja azzal a szereppel és kulturális minőséggel, amit a magyar nyelvű nyilvánosságban megjelenítenek. Ez a hisztéria akörül, hogy az RTL ünnepelt celebfiúcskájára mit merészelt mondani a csúnya, rossz Bakács meg a sikertelen és irigy, gyűlölettől megkeseredett Puzsér, a Napnál fényesebben világítja meg azt, hogy Magyarországon egyáltalán nem létezik semmiféle ellenkultúra a televíziócsatornák által termelt konzumhulladékkal szemben.

Én a kereskedelmi mainstreamet illető kritika létjogosultságát egyedül nyilván nem bírom megteremteni. Amit vállalni tudok, az annyi, hogy az eddigieknél alaposabban követem a hazai bulvárközeg jelentéktelennek tűnő történéseit, mert Puskás Peti önérzetes pózolásából és Majka papa agresszív fenyegetőzéséből annyi világosan kivehető, hogy kulturális termékeknek képzelik magukat, s csak nem akarják tudomásul venni, hogy nem több a funkciójuk, mint hogy a nézőik egy kicsivel igénytelenebbül és ízléstelenebbül érkezzenek meg a következő reklámblokkra, mint ahogy az előzőről távoztak”

– írta Puzsér Róbert.

Ha valaki úgy érzi, hogy ez bizonyos szempontból hadüzenet volt Puzsér Róbert részéről, az valószínűleg nem téved, hiszen valóban úgy tűnik, hogy a botrány hatására a kritikus elhatározta, hogy még ennél is jobban elmerül a bulvárcelebek világában, hogy kicsit rendet tegyen benne – így mindenkinek van oka a félelemre, mert ha ő egyszer kinéz magának valakit, azt addig nem engedi el, amíg porig nem alázta.

Itt lehet megtekinteni Puzsér Róbert bejegyzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás