Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Blazej doktor teljesen összeomlott az imádott felesége elvesztése miatt

Blazej doktor teljesen összeomlott az imádott felesége elvesztése miatt

Zene, Film & Kultúra

Blazej doktor teljesen összeomlott az imádott felesége elvesztése miatt

Zene, Film & Kultúra

Promotions 07:07

A Kórház a város szélén főszereplője 82 évesen már nem sokat vár az élettől.

A Kórház a város szélén minden idők egyik legsikeresebb cseh(szlovák) tévésorozata volt. Az 1978 és 1981 között készült alkotás Magyarországra is eljutott, és nők tízezrei voltak szerelemesek a sármos Blazej doktorba.

A kitalált cseh kisvárosban, Borban játszódó sorozat (a felvételek az északnyugat-csehországi Most kórházában készültek, Prágától bő 100 kilométerre) a kor legjobb színészeit vonultatta fel. Blazej doktor karakterét az akkor 40–42 éves Josef Abrhám alakította.

A jóképű férfi 1976-ban kötött házasságot a nála 14 évvel fiatalabb Libuse Safrankova színésznővel, akivel négy és fél évtizeden keresztül éltek harmonikus házasságban. Abrhám tavaly azonban elvesztette mindössze 68 éves, esztendők óta rákbetegséggel küzdő feleségét, és a veszteség szemmel láthatóan megtörte az életvidám embert.

Fotó: Profimedia

Felesége tavaly nyári temetésén már lefogyva, kerekesszékben jelent meg. Most pedig – immár 82 évesen – arról beszélt a cseh lapnak, hogy imádott felesége nélkül már élni sem volt kedve. Szerencsére azóta kicsit összeszedte magát, és ebben sokat segített, hogy a fiához költözött, vagyis nem kell egyedül lennie.

„Az a nyolc óra, amit éjszaka átalszunk, megtisztítja a testet. De könnyen előfordulhat, hogy az egyik reggel már nem ébredünk fel. Néha úgy érzem, hogy ezt nem is bánnám. Szívesen maradnék örökre egy álomban”

– utalt az idős színész arra, hogy Libuse elvesztése óta semmit sem csökkent a szomorúsága.

Borítókép: Profimedia