Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az egész Beatles ott volt, amikor George Harrison elvesztette a szüzességét

Az egész Beatles ott volt, amikor George Harrison elvesztette a szüzességét

Zene, Film & Kultúra

Az egész Beatles ott volt, amikor George Harrison elvesztette a szüzességét

Zene, Film & Kultúra

Promotions 17:34

A gombafrizurás srácok nem mindent csináltak együtt, de ez így alakult.

Liverpoolban alakult meg 1960-ban a zenetörténet egyik legmeghatározóbb együttese, az angol Beatles. A négytagú fiúcsapatnak volt a tagja az induláskor mindössze 17 éves George Harrison is, akinek egy különleges élménye is a bandához fűződik.

Az egyik legcsendesebbnek tartott gombafejű még az iskolából ismerte Paul McCartney-t, ugyanis mindketten rajongtak a gitárokért. Paul ezért mutatta be őt John Lennonnak, aki az 1956-ban alapított The Quarrymen frontembere volt, és ebből az együttesből nőtt ki végül a legendás Beatles.

George Harrison az új banda legfiatalabb tagjaként még szűzen csatlakozott a bohém fiúcsapathoz, ám egy rendkívüli hamburgi éjszakán mindez megváltozott. Nem is maradt sokáig titokban, már csak azért sem, mert a hallgatag srác úgy feküdt le élete első nőjével, hogy a többiek is ott voltak a közelében.

Persze, nem a gyertyát tartották, de azért majdnem. Az Indra nevű klubban léptek fel, amelynek a tulajdonosa egy öreg moziban lévő helyiségben szállásolta el őket. A Bambi Kino vécéi melletti szoba nem igazán méltó a Beatleshez, de a fiúknak akkor megfelelő volt.

A szállás fűtetlen volt, a betonfalak tapéta nélkül ásítoztak. Két darab emeletes ágy alkotta a berendezést, tisztára olyan volt tehát, mint egy gyerektábor. Itt esett meg George Harrison első szexuális élménye.

„Nem igazán láttak semmit, mert a takaró elfedett bennünket. Miután azonban végeztem, mindannyian tapsoltak és füttyögtek”

– idézte fel a 2001-ben elhunyt gitáros azt, hogy micsoda emlékek tartották együtt az álomcsapatot kereken egy évtizeden át.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria