promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eric Clapton szerint a beoltottak egyfajta tömeghipnózis alá kerültek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legendás zenész vakcinaszkeptikus, bár ő is felvett egy AstraZeneca-oltást.

Két év alatt nyilvánvalóvá vált, hogy sohasem lesz békesség az oltástagadók és oltáspártolók között. Az egyik csoport meg van győződve arról, hogy világméretű emberellenes összeesküvés részei vagyunk, míg mások úgy hiszik, hogy a világjárványt csak az orvostudomány eszközeivel tudjuk legyőzni.

Legutóbb Eric Clapton durrantott a nullás lisztbe, a lassan a 77. életévét betöltő gitáros, énekes és dalszerző szerint a koronavírus elleni vakcinát megkapott emberek egyfajta tömeghipnózis alá kerültek.

A vírustagadó vagy inkább oltásszkeptikus sztár minderre egy bizarr interjúban mutatott rá. A Lassúkezűnek is becézett Clapton úgy véli, hogy csak azok oltakoznak, akik a gyógyszergyártók közösségi médiában terjesztett, tudat alatt befolyásoló reklámjainak áldozatai.

A fentiek fényében már nem csoda, hogy a 17-szeres Grammy-díjas muzsikus a járvány miatti korlátozásokat, lezárásokat a rabszolgasághoz hasonlította. Az oltás okozta tömeghipnózis elméletét pedig Mattias Desmet pszichoterapeutától vette át, aki szerint az a végső cél, hogy az emberiség önként mondjon le szabadsága egy részéről.

Bár sokan csendesen megemlítik, hogy az ember már a járvány kirobbanása előtt sem volt féktelenül szabad, Clapton ezeket a véleményeket – úgy tűnik – szívesen hagyja figyelmen kívül. Inkább azt hangoztatja, hogy régóta folyik a tömeghipnózis, amely azt sulykolja az emberekbe, hogy akkor lehetsz boldog, ha nincs semmid.

A zenész belerúgott a médiába is, amiért az kritikátlanul továbbítja az engedelmességre felszólító parancsokat. A frusztrációját maga pedig megpróbálta dalba fojtani, ezért adta ki még tavaly a This Has Gotta Stop című oltásellenes himnuszát.

Clapton egyébként a múlt évben felvett egy AstraZeneca-oltást, ami komolyabb egészségügyi problémákat okozott nála, és talán erre vezethető vissza a mostani morgolódása. Később azt is megfogadta, hogy nem lép fel olyan rendezvényeken, ahol oltási igazolványt kérnek a nézőktől, de szeptemberben egy New Orleans-i eseménnyel rögtön kivételt is tett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás