promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mrs. Lipton is szerepelt az egyik James Bond-filmben – a kiváló meggyes lepények nélkül
Borítókép:  You rang m'lord
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ételektől viszont nem szakadt el, sörrel és kolbásszal traktálta az ügynököt.

A mozik 1983-ban mutatták be a 13. James Bond-filmet, amelyben a legendás Roger Moore már hatodik alkalommal bújt a 007-es ügynök bőrébe. A Polipka (Octopussy) hatalmas sikert aratott, még úgy is, hogy szintén ebben az esztendőben Sean Connery is elkészítette a maga Bond-moziját (Soha ne mondd, hogy soha/ Never Say Never Again).

A kasszasikerek mellékszereplőire általában kevesen figyelnek, pedig néha érdemes csemegézgetni a stáblistáról. Az élesebb szeműek alighanem már régebben kiszúrták, hogy a Polipkában egy aprócska feladatot a kitűnő Brenda Cowling is kapott.

Az akkor 58 éves angol színésznő 5 évvel később aztán eljátszotta azt a szerepét, amellyel igazán belopta magát a magyar nézők szívébe. Ő volt ugyanis Mrs. Lipton, a szakácsnő a Csengetett, Mylord? című ikonikus komédiában, amelyben rendületlenül sütötte a kiváló meggyes lepényeit.

A James Bond-filmben a szuperkém egyik segítőjét, a német Schatzit alakította, kontyba fogott ősz hajjal. A karakter csupán ebben az egy filmben szerepelt, illetve idősebben már maga Brenda Cowling sem tett sűrűn kirándulást a mozivászonra.

Fotó: Polipka (screenshot)

A gyors- és gépíró végzettséggel rendelkező színésznő a Polipkában egy nyugatnémet civilt alakított, aki a férjével – Bubival – közösen nyújtott segítséget Bondnak az ellopott nukleáris fegyver üldözésében.

Miután a hajszában az ügynök leesett a vonatról, kénytelen volt autóstoppal továbbmenni. Kevesebb, mint egy órával az időzített bomba robbanása előtt vette fel őt egy Volkswagen Bogárral utazó pár (ők voltak Schatzi és Bubi), majd elvitték a legközelebbi városba.

Ott Schatzi sörre és kolbászra hívta meg az ügynököt, aki azonban – érthető módon – szinte köszönés nélkül futott tovább. Erre a viselkedésre jegyezte meg fanyarul Bubi, hogy az angolok mind őrültek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás