Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Döbbenet: Bud Spencer és Terence Hill egyik legnagyobb ellenfele egy magyar bokszoló volt - videó

Döbbenet: Bud Spencer és Terence Hill egyik legnagyobb ellenfele egy magyar bokszoló volt - videó

Zene, Film & Kultúra

Döbbenet: Bud Spencer és Terence Hill egyik legnagyobb ellenfele egy magyar bokszoló volt - videó

Zene, Film & Kultúra

Promotions 14:34

Bud Spencer és Bugner József országos cimborák voltak.

Bud Spencer és Terence Hill a filmtörténelem egyik leghíresebb párosa, akiknek Magyarországon olyan kultuszuk van, mint keveseknek. A legtöbb filmjüket szinte minden évben többször is levetítik a magyar tévécsatornák.

Az évtizedek alatt összesen 18 filmben játszottak közösen, ezek közül az 1959-ben készül Hannibál az egyetlen kivétel, hiszen ebben az alkotásban még nem volt közös jelenetük.

Van azonban még egy visszatérő szereplő Bud és Terence életében, illetve több filmjükben is. Ő pedig nem más, mint a magyar származású bokszoló, Bugner József, azaz Joe Bugner, aki 1950-ben Szőregen született Kreul József néven.

Szüleivel 1956-ban hagyta el az országot, először Angliában, majd Ausztráliában telepedtek le. Később a világ egyik leghíresebb ökölvívója lett, aki többek között Muhammad Alival és Joe Frazierrel is megütközött a ringben. 48 évesen pedig világbajnok lett, ma Ausztráliában él.

Bugner József arcára biztos, hogy nagyon sokan emlékeznek még Bud Spencer-filmekből. Bugner amúgy nagyon jóban volt Bud-dal, korábban a HVG-ben úgy nyilatkozott kettőjük kapcsolatáról:

"Bud Spencer és én országos cimborák voltunk, a színészet mellett a sport is összekötött minket. A legjobb verekedős jeleneteim vele voltak, aztán mindig összeültünk egy jót vacsorázni is"

Az Én a vízilovakkal vagyok című filmben Bugner játszotta Ormond, a kapzsi állatkereskedő szerepét, ő volt a páros legnagyobb ellenfele. De többek között feltűnt még Bud Spencer mellett az Akit Buldózernek hívtak című filmben, illetve a Seriff az égből című alkotásban is.

Borítókép: Profimedia