promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: Bud Spencer és Terence Hill egyik legnagyobb ellenfele egy magyar bokszoló volt - videó
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bud Spencer és Bugner József országos cimborák voltak.

Bud Spencer és Terence Hill a filmtörténelem egyik leghíresebb párosa, akiknek Magyarországon olyan kultuszuk van, mint keveseknek. A legtöbb filmjüket szinte minden évben többször is levetítik a magyar tévécsatornák.

Az évtizedek alatt összesen 18 filmben játszottak közösen, ezek közül az 1959-ben készül Hannibál az egyetlen kivétel, hiszen ebben az alkotásban még nem volt közös jelenetük.

Van azonban még egy visszatérő szereplő Bud és Terence életében, illetve több filmjükben is. Ő pedig nem más, mint a magyar származású bokszoló, Bugner József, azaz Joe Bugner, aki 1950-ben Szőregen született Kreul József néven.

Szüleivel 1956-ban hagyta el az országot, először Angliában, majd Ausztráliában telepedtek le. Később a világ egyik leghíresebb ökölvívója lett, aki többek között Muhammad Alival és Joe Frazierrel is megütközött a ringben. 48 évesen pedig világbajnok lett, ma Ausztráliában él.

Bugner József arcára biztos, hogy nagyon sokan emlékeznek még Bud Spencer-filmekből. Bugner amúgy nagyon jóban volt Bud-dal, korábban a HVG-ben úgy nyilatkozott kettőjük kapcsolatáról:

"Bud Spencer és én országos cimborák voltunk, a színészet mellett a sport is összekötött minket. A legjobb verekedős jeleneteim vele voltak, aztán mindig összeültünk egy jót vacsorázni is"

Az Én a vízilovakkal vagyok című filmben Bugner játszotta Ormond, a kapzsi állatkereskedő szerepét, ő volt a páros legnagyobb ellenfele. De többek között feltűnt még Bud Spencer mellett az Akit Buldózernek hívtak című filmben, illetve a Seriff az égből című alkotásban is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás