promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Maffiózók néhai főszereplője döbbenetes dologra vetemedett – derül ki egy új könyvből
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

James Gandolfini bérvitája miatt hosszabb időre leállt a forgatás, ő azonban nem feledkezett meg a stábtagokról.

A Maffiózók (The Sopranos) című amerikai tévésorozat eredetileg 1999 és 2007 között futott az HBO csatornán, de külföldre – így Magyarországra – is eljutott, nagy sikert aratva. A főszereplő Tony Sopranót alakító James Gandolfini már 9 éve elhunyt, ám máig előkerülnek róla szívmelengető történetek.

Egy frissen megjelent könyv szerint Gandolfini egyszer ultrarendes volt a stábtagokkal, hiszen mindegyikőjüknek adott 33 ezer dollárt (nagyjából 10 millió forintot) a sajátjából, amikor vitába keveredett az HBO-val a gázsijáról.

A főszereplő természetesen emelést kért a csatornától, miután nyilvánvalóvá vált a 6 szezont megért sorozat sikere. Gandolfini eredetileg 5 millió dollárt kapott évadonként, és hat évre szerződött le, de a harmadik szezon után az HBO megduplázta volna a fizetését.

Ez azonban a kőkemény tárgyalóként viselkedő sztárnak nem volt elég. Kereken 20 millióra tartott igényt, hiszen más sorozatszereplők ugyanilyen nagyságrendben kerestek. A Jóbarátok gárdája például 22,6 milliót kapott a 9. szezontól.

Gandolfini végül egyezségre jutott az HBO-val, és a megállapodás szerint 1 millió dollár ütötte a markát részenként, ami 13 milliót jelentett egy évadban. Miközben azonban a tárgyalások zajlottak, a forgatás szünetelt, így a többi szereplő és a stábtagok bevétel nélkül maradtak.

Ezért döntött úgy a színész az új szerződése aláírása után, hogy összesen 16 kollégája megérdemli a fejenkénti 33 ezer dolláros bónuszt. Ez összesen bő félmillió dollárt (vagyis 150 millió forintot) jelentett, de Gandolfini legalább megnyugtatta a lelkiismeretét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás