promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alvásmegvonás, kávé vödörszámra, kavics a cipőben: így sanyargatta magát a Maffiózók sztárja
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

James Gandolfini hirtelen távozott közülünk, és korai halálában az ikonikus szerepe is közrejátszhatott.

Magyarországon is nagy sikerrel ment az 1999 és 2007 között forgatott amerikai tévésorozat, a Maffiózók. Ezért is keltett nagy szomorúságot a rajongók körében, amikor a főszerepet játszó James Gandolfini szinte kereken 8 évvel ezelőtt váratlanul elhunyt.

A Tony Soprano maffiafőnököt alakító színész mindössze 51 évesen távozott, és ebben talán az ikonikus szerepe is valamelyest közrejátszott. Gandolfini nem sokkal a halála előtt beszélt arról, hogyan sanyargatta magát, hogy még hitelesebb legyen a szerepben.

Az olasz-amerikai származású sztár (akivel egy váratlan szívinfarktus végzett) a lehető legkevesebb pihenésben látta a siker egyik kulcsát.

„Az alváshiány a végtelenségig fel tudja b…ni az agyadat”

– fejtegette nem túl fennkölten, arra utalva, hogy a türelmetlenség, a hirtelen dühkitörések véleménye szerint szervesen hozzátartoznak Tony Soprano karakteréhez. A színész ezért a fontosabb jelenetek előtt mindössze 2-3 órára csökkentette az alvásmennyiségét a forgatás előtti két napban.

A kiváltott reakciók pedig félelmetesek voltak: Gandolfinit valóban felingerelték a legapróbb dolgok is, és gyakran verte a fejét a falba, hogy lecsillapítsa magát. Egy alkalommal pedig arról beszélt, hogy az egész napra a cipőjébe rakott éles kavics is hasonló reakciókat hozott elő belőle.

Az sem tűnik egészséges megoldásnak, hogy az erőszakos jelenetek előtt akár 6 csésze kávét is felhörpintett, hogy valóban fel legyen pörögve. Az eszméletlen állapotú Gandolfinira a tinédzser fia talált rá egy római hotelszoba padlóján 2013. június 19-én, és már a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás