promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Keaton 30 év után elárulta, miért nem vállalta a Batman folytatását
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Michael Keaton hiába volt az egyik legkedveltebb Batman, mégis otthagyta a filmeket, most pedig végre elmagyarázta, miért döntött így.

A legsikeresebb Batman filmeket tudhatja magáénak, most pedig 30 év után visszatér a szerephez a legújabb Flash filmben Michael Keaton. Eddig még nem beszélt arról, hogy korábban miért is lépett ki a franchise-ból, de most végre fény derül a titokra.

A 70 éves színész a Mindörökké Batman fejlesztése közben hozta meg a döntést, amikor Joel Schumacher vette át a rendezői széket Tim Burtontől. Utóbbi egy sötétebb világot álmodott meg a Sötét Lovagnak, még előbbi komikusabb irányba akarta tovább vinni a történetet. Joel Schumacher a hagyományosabb képregényelemeket kívánta tiszteletben tartani, Michael Keatont viszont a milliárdos múltjának és pszichéjének feltárása érdekelte inkább.

"Azt kérdezte tőlem: »Nem értem, miért kell mindennek olyan sötétnek és szomorúnak lennie«, én pedig azt mondtam: »Várjunk csak, tudod, hogyan lett ebből a srácból Batman?«"

- emlékezett vissza Michael Keaton a legutolsó beszélgetésére Joel Schumacherrel.

Az interjúban kitért arra is, hogy szerinte soha sem Batman volt a lényeg, hanem valójában Bruce Wayne:

„Tudom, hogy a film címe Batman, és rendkívül ikonikus, nagyon menő és kulturális figura, Tim Burton miatt művészileg is ikonikus lett, de már az elején tudtam, hogy Bruce Wayne a lényeg számomra. Ez volt a titok."

Reméljük, hogy a mostani visszatérésében sikerül úgy megformálnia a karaktert, ahogy mindig is szerette volna. A The Flash 2022-ben érkezik a mozikba.

Forrás: Just Jared

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás