promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, ki játssza Audrey Hepburnt az életrajzi filmjében
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rooney Maráé lett a megtiszteltetés, hogy az Audrey Hepburn életéről szóló filmben megformálhatja az ikonikus színésznőt.

Rooney Mara a projekt producere is lesz, a forgatókönyvet pedig Michael Mitnick írja. A filmet az Apple Studios jegyzi a Hollywood Reporter értesülései szerint, és a Szólíts a neveden rendezőjét, Luca Guadagninot kérték fel a direktori pozícióra.

A belgiumi születésű Audrey Hepburn, brit színésznő olyan meghatározó filmekben szerepelt, mint például a My Fair Lady, a Mókás arc, a Sabrina és az Álom luxuskivitelben. Összességében ötször jelölték a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra, 1953-ban pedig a Római vakációért ítélték oda neki.

Hepburn karrierje túlmutat a színészeten, elismert divatikon is volt. Hubert de Givenchy francia tervező a múzsájának tartotta, az élete nagy részét pedig a jótékonysági munkának szentelte. Az 1980-as évek elején gyakorlatilag visszavonult a színészettől, ehelyett humanitárius projektekre összpontosított, és szoros kapcsolatban állt a UNICEF-fel. 1993-ban, 63 évesen Svájcban halt meg.

Rooney Marát kétszer jelölték Oscar-díjra, a 2011-es A tetovált lány, valamint a 2015-ös Carol című filmekben nyújtott alakításáért. Kíváncsian várjuk, hogyan sikerül neki Audrey Hepburnné alakulnia.


Kép: Rooney Mara / Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás