promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb magyar film érkezik a Netflixre
Borítókép:  Youtube/A legjobb dolgokon bőgni kell / Things Worth Weeping For (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új magyar film lesz látható Netflixen. Grosan Cristina rendezése, A legjobb dolgokon bőgni kell kissé groteszk világa januárban érkezik a platformra.

A rendezőnő eddig rövidfilmeket készített, de most megérkezett az első nagyjátékfilmje is. A legjobb dolgokon bőgni kell című alkotás egy Godot-ra várva feldolgozás, amiben a szereplők nem Godot-ra, hanem lényegében a hullaszállítókra várnak, akik csak nehezen akarnak megérkezni a holttestért. 

Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) 30 éves, és elvileg a tökéletesen alakuló életét éli, amikor kiderül, hogy egy rég nem látott távoli rokon bizony meghalt (Lőrinc Katalin). A főszereplő pedig nem tehet mást, mint hogy várja a hullaszállítókat, mert arra senki más nem hajlandó, például a saját anyja (Hernádi Judit) sem. A halottért egyszerűen nem akarnak megérkezni, így pedig ez az éjszaka válik Maja legszürreálisabb élményévé. 

A vígjáték 83 perces, tele abszurdabbnál abszurdabb szituációkkal. A rendezőnő a főszereplővel együtt írta a forgatókönyvet. Rainer-Micsinyei Nóra a legtöbbeknek a YouTube-on futó Magyarország Kedvenc Műsora nevű humorcsatornáról lehet ismerős, így a humorvonal meglehetősen jól fekszik neki. Érdemes még megemlíteni, hogy rövidebb időre ugyan, de felbukkan Thuróczy Szabolcs is, mint az egyik hullaszállító. 

A film eléggé elvontra sikeredett, így annak a tudatában indítsuk el a streaming lejátszást, hogy többek között a Fran Palermo és Barkóczi Noémi dalai kísérik a legfontosabb jeleneteket. A premier pedig január 20-án lesz, így már nem kell sokat várnunk rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás