promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Évfordulós csillagok - 3 sztár, aki szilveszterkor született
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek a sztárok az év utolsó napján láttak először napvilágot: egy híres magyar színésznő, egy világhírű színész és egy énekesnő születésnapja.

A következő három híresség a mai napon ünnepli vagy ünnepelné a születésnapját, ha még élne. Boldog születésnapot mindnyájuknak! 

Sir Anthony Hopkins, 1937. december 31. 

Wales-ben látott napvilágot a világhírű színész, Port Talbotban. Kicsiként kerülte az iskolát, helyette inkább a festészetben, a rajzolásban és a zongorázásban lelte örömét. Aztán csak rávette magát a taníttatásra: először a walesi színitanodában, majd a Királiy Színiakadémián tanult. Már a hatvanas években Nagy-Britannia sikeres színésze lett belőle. Napjainkban két Oscar-díjjal is büszkélkedhet, valamint Erzsébet királyné áldásával, aki 1993-ban lovaggá ütötte őt.

Ruttkai Éva, 1927. december 31.

A Budapesten született színésznő még a harmadik életévét sem töltötte be, de már színpadon szerepelt. A Lakner-féle gyermekszínházban Hevesi Sándor rendező, akkor a következő szavakat intézte hozzá: 

„Kislány, ha nem bízod el magad, belőled nagyon jó színésznő lesz.”

Így is lett. Rutkai Éva először a Vígszínházban kezdett el dolgozni, majd a Nemzeti Színház rendszeres fellépője is lett. Majd rátalált a szerelem, Gábor Miklóssal 1950-ben össze is házasodtak és rá három évre megszületett kislányuk, Júlia. Majd ezután érkezett a mindent elsöprő második szerelem: Latinovits Zoltánnal a próbák alatt találkozott, akinek haláláig együtt voltak. Tíz évvel később Ruttkai Éva rákban hunyt el 1986-ban.

Donna Summer, 1948 december 31.

Ladonna Adrian Gaine, művésznevén Donna summer, Bostonban született meg. Kiskorában templómi kórusba járt, később pedig egy együttes tagjaként énekelt. New Yorkba költözése után a Hair című musicalben kapott szerepet.

Minden áttörő sikerét a Love to Love You Baby című szerzemény hozta el

- így akkoriban hatalmas diszkósztárrá vált.

Nemcsak a diszkózenében aratott - más műfajokban is alkotott. Világszerte lemezeiből 120 millió példány fogyott el. Az énekenső 63 évesen halt meg tüdőrák miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás