promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas világsztár érkezik hozzánk 2022-ben - John Legend Magyarországra látogat!
Borítókép:  YouTube.com/TheVoice (Screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jövő nyáron tervez minket lenyűgözni John Legend Budapesten, amelyet európai turnéja keretein belül érint. A többszörös Grammy-díjas amerikai soul-R&B előadó pár hónap múlva érkezik.

Eredeti nevén John Rogers Stephens, ma 42 évesen, eddig 7 kiadott lemezzel büszkélkedhet. A jövő évi turnéjának központjában legnagyobb slágerei lesznek - árulta el a Green Stage Production hétfőn az MTI-nek. 

A világhírű énekes a Papp László Budapest Sportarénában fog fellépni 2022. június 30-án.

Már gyermekként is csodaként tartották számon. Zongorázni tanult nagymamájától, egy templomi kórus énekeseként nőtt fel, majd Pennsylvania egyetemén folytatott tanulmányokat.

Később megismerkedett Kanye Westtel, akivel többször is együtt dolgozott - de nem ő az egyetlen híres zenész, aki mellett megfordult.

Dolgozott már Alicia Keys énekesnővel és Janet Jacksonnal is. Legelső stúdióalbuma 2004-ben jelent meg Get Lifted néven - ezzel kapásból három Grammy-díjat zsebelt be. A lemezt azóta már több, mint hárommillió példányban adták el világszerte. 

Több sikereket övező kiadott lemez után, 2014-ben a Selma című filmben is feltűnt hangjával - a Glory című dalért Oscar-díjat is kapott. Itt nem állt meg az énekes, hiszen a 2018-as Jesus Christ Superstar Live in Concert című produkcióban nyújtott teljesítményéért Emmy-díjjal is jutalmazták.

Tavaly pedig - sok rajongó hatalmas örömére - bejelentette legújabb albumát: a Bigger Love-ot. 

„Ezekben a fájdalmas időkben néhányunk elgondolkodik azon, vajon jó-e nevetni, táncolni vagy romantikusnak lenni. Művészetünkön keresztül képesek vagyunk erre. Ez az album a szeretet, az öröm, az érzékiség, a remény és a rugalmasság ünnepe azoknak a dolgoknak, amelyek olyan széppé és hatásossá teszik kultúránkat”

– tette hozzá a bejelentéskor John Legend. 

Forrás: MTI

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás