promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ukrajnában is a magyarokat tartják a legjobbnak
Borítókép:  Vertigo Media
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kijevben díjazták az egyik legjobb magyar filmet.

Magyar fődíjjal zárult a november végén, 18. alkalommal megrendezett kijevi filmfesztivál nemzetközi versenye. A szakmai zsűri az Apró mesék című, Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével, Szász Attila rendezésben készült romantikus szélhámosfilmnek ítélte az Arany Szófia díjat.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Párma, Izmir, San Jose, Berlin, Avanca, Ojai és legutóbb Fort Lauderdale filmversenyein nyert díjakat.

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila mozifilmje már online nézhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n. Az Apró mesék előzetese közönségdíjat kapott a 2020-as Arany Blendén, ami nem csoda, hiszen talán még soha nem láthattunk ilyen fantasztikusan összerakott, minden szempontból tökéletes trailert, ami magyar filmhez készült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás