promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérszomjas visszatérés: Nicolas Cage lesz az új Drakula gróf
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nicolas Cage lesz a következő, aki eljátszhatja Drakula grófot, méghozzá egy igen ígéretes filmben.

Drakula grófot már számtalanszor keltették életre a filmvásznon. Először Max Schreck bújt a vérszívó nemes bőrébe az 1922-es Nosferatu-ban, mégis Lugosi Béla volt az, aki világhírűvé tette a karaktert. A romániai Lugos-ban született színművész először egy Broadway-darabban formálta meg a legendás vámpírt 1927-ben, majd 1931-ben az Universal szörnyfilmes univerzumához tartozó Drakula-filmben, később pedig az 1948-as Bud Abbott és Lou Costello találkozik Frankensteinnel című produkcióban.

Bár a Drakula-rajongók körében Lugosi Béla maradt meg minden idők legjobb vámpír grófjának, az elmúlt évtizedekben még rengeteg neves színész formálta meg a karaktert, köztük John Carradine, Christopher Lee, Frank Langella, Gary Oldman, Leslie Nielsen, Gerard Butler, Luke Evans; sőt, még Adam Sandler is, igaz, ő csak a hangját adta a Hotel Transylvania-filmekben.

Most eljött az idő, hogy az Universal leporolja Drakula grófot, és egy modern környezetben játszódó, részben horrorisztikus, részben humoros stílusú alkotásban térjen vissza. Igaz, ezúttal csak mellékszerepben tűnik fel, ugyanis a stúdió új szörnyfilmje a gróf csatlósára, Renfield-re fog fókuszálni, akit Nicholas Hoult (Tolkien, X-men: Az elsők) fog eljátszani, míg Drakula szerepében nem kisebb színészt láthatunk majd, mint Nicolas Cage-t.

A megfeneklett karrierjű színész a 2011-es A szellemlovas 2. óta nem kapott szerepet stúdiófilmekben, szóval örülhetnek a rajongói, hogy kezd végre visszatérni a rivaldafénybe, ráadásul nem is áll olyan távol tőle a vámpíros világ, hiszen a Vámpír csókjában mér belekóstolt ebbe a műfajba. Bár eredetileg úgy volt, hogy a Renfield-et a Rocketman-t is jegyző Dexter Fletcher fogja rendezni, végül az a Chris McKay lett a befutó, akinek a LEGO Batman: A film-et és A holnap háborúját is köszönhetjük.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor kezdődhetnek el a Renfield forgatási munkálatai, és kitűzött premierdátumot sem kapott még a produkció.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás