promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zalatnay Sarolta eddig sosem hallott történetet mesélt a legendás Máté Péterről
Borítókép:  Máté Péter / youtube.com/Máté Péter - Topic (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zalatnay Sarolta sok-sok év után elmondta, hogyan fulladt Máté Péter mókázása rémisztő balesetbe az egyik közös fellépésükön.

Minden idők egyik legjobb magyar előadójának és dalszerzőjének tartják az 1984-ben elhunyt Máté Pétert, akinek olyan slágereket köszönhetünk, mint például az „Egy darabot a szívemből”, „Elmegyek”, „Most élsz”, „Zene nélkül mit érek én” vagy az „Azért vannak a jó barátok”, de még hosszasan sorolhatnánk. Kevesen tudják, de Máté Péter nagyon jóban volt a szintén legendás Zalatnay Saroltával, aki most beavatta az embereket abba, hogyan is dolgoztak együtt, illetve hogy mentek a közös koncertjeik.

„Sokat dolgoztunk együtt Máté Petivel, mindig gördülékenyen ment az alkotás, igazán jó kapcsolatot ápoltunk. Volt egy jó dallamom, amire szöveg kellett és összeültünk gondolkodni, így született a Mindig kell egy barát sláger. Persze neki is volt egy jó kis zenéje és megszületett az Azért vannak a jó barátok dal is ugyanabban a hónapban. Úgy osztottuk el a szöveget, hogy amelyik dallamhoz amelyik szöveg jobban stimmelt. [...] Mindig a műsor végére hagytam ezt a dalt, amit váltódalnak hívtunk egymás között. Ennél a pontnál Peti beszállt hozzám egy szál gitárral, majd énekelte tovább az Azért vannak a jóbarátokat, és így indult az ő része”

– árulta el a Blikknek Zalatnay Sarolta.

A népszerű énekesnő ezek után elmesélt egy történetet, ami a mai napig nevetésre készteti őt, hiszen volt egy fellépés, amin Máté Péter nem akárhogy próbálta feldobni a hangulatot – de végül balesetbe fulladt a mókázás:

„Nagyon jó kedve volt azon a bulin, mert alaposan megviccelt. Énekeltem a színpadon, egyszer csak látom, hogy a közönség marhára nem rám figyel, mindenki jobbra föl szegezi a tekintetét. Én is megnéztem hát, mi a fenét fürkésznek, és akkor látom, hogy Peti egy óriási festőlétra tetején ágaskodik. A szájában egy szál rózsa volt és pechére a létra megbillent alatta és a színpadra zuhant. Mindenki betojt, engem is agyon üthetett volna, de szerencsére nem sérült meg senki. Odaállt mellém, óriási röhögés, aztán a show pedig folytatódott”.

Itt lehet meghallgatni Zalatnay Saroltától a „Mindig kell egy barát” című slágert:

Itt pedig Máté Pétertől az „Azért vannak a jó barátok”-ot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás